Boektrailers·Leesfragment·Recensies

Recensie: Jouw gids naar geluk

Jouw gids naar geluk

Eva Kruijs

0000300954_Jouw_Gids_naar_Geluk

Algemene info:

Auteur(s): Eva Kruijs
Titel: Jouw gids naar geluk
ISBN: 9789082920109
Boekproductie: Het boekenschap
Genre: non-fictie ontwikkeling
Aantal pagina’s: 272
Uitgave: hardcover

Over de auteur:

Eva Kruijs (1985) is gedragswetenschapper, fotografe en schrijfster met een bovengemiddelde interesse in het geluk van mensen. Zij werkte jarenlang in de specialistische gezondheidszorg, had haar eigen coachingspraktijk en schrijft nu boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Je kan Eva terugvinden via haar website of volg haar via social media.

Over het boek:

Iedereen streeft ernaar: gelukkig zijn. Maar wat is het eigenlijk, geluk? Wat zijn de ingrediënten voor een gelukkig leven? En wat kun je zelf doen om je gelukkiger te voelen?

Schrijfster Eva Kruijs ging op zoek naar antwoorden. Verschillende persoonlijke ontwikkeltrajecten, opleidingen en een behoorlijke scheut levenservaring gaven haar wat ze zocht, waardoor ze nu zelf een dynamisch en gelukkig leven leidt. Haar kennis en ervaring heeft ze gebundeld in deze gids, een praktisch en nuchter boek boordevol persoonlijke anekdotes en direct toepasbare tips voor jou. Zodat ook jij zo’n dynamisch en gelukkig leven kunt leiden.

Jouw Gids naar Geluk is een luchtig en overzichtelijk naslagwerk over lichamelijke gezondheid, mindset, relaties, zingeving, overvloed, omgaan met gebeurtenissen waar je niet voor kiest en het volgen van je hart. Lees over nature quests, powerposes, mini-Ikigai, rijkdom zonder geld, cadeautjes uitpakken en echt zijn. En ontdek dat geluk er eigenlijk altijd is.

Inkijkexemplaar:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=193BAFD9B26DBE2DA1C13E975718ED38

Mijn mening:

Het eerste dat je opvalt aan dit boek is de stevige kleurrijke hardcover met een bloeiende cactus.
Prachtig turquoise binnenblad en een leuk bedankwoordje van de auteur nodigen je uit de zeven stappen op de weg van geluk te betreden.
Zeer leuke en originele inhoudsopgave, een luchtig lettertype voor de titels en kleur, kleur, kleur. Alleen van het boek te doorbladen word je instant blij. Ben ik nog niet toegekomen aan het lezen maar ik struikel snel over layouts.

Geluk is de ervaring van een volheid, niet van een leegte die gevuld moet worden. – Erich Fromm

Een kennismaking met Eva Kruijs is het startpunt van deze gids. Onomwonden vertelt ze over haar eigen reis door het land van geluk.
Wat is geluk? Ieder van ons vult dit op een andere manier in. Maar geluk begint sowieso met lekker in je vel zitten. En dat is soms al een hele opgave als je naar de maatschappij kijkt. Stress, tijdsgebrek, opgejaagdheid, maar ook ongezonde voeding en keuzes in ons leven leiden ons dikwijls naar een niet zo lekker gevoel over onszelf.
Door middel van voeding, zowel voor lichaam als geest, beweging, rust en slaap zorg je al voor dat je een eerste stap naar geluk hebt gezet.

Geluk gaat niet over hoeveel we hebben, maar over hoeveel we ervan genieten. – Charles Spurgeon

Hierna beschrijft de auteur hoe we in het leven staan door middel van onze mindset. Niet onbelangrijk!
Belangrijk bij deze stap is het GGGG-schema… Gebeurtenis-gedachte-gevoel-gedrag. Of zoals ze zelf belicht in een duidelijk schema: x overkomt me / ik denk hier x over / dat maakt dat ik me x voel / daarom doe ik x. Actie-reactie zoals we al jaren gewoon zijn.
Hoe kijk je naar het leven? Is dit helpend of belemmerend? Kijk je door een roze of zwarte bril? Al deze kleine facetten zijn een richtlijn op de weg naar geluk.

Sommige mensen die dit boek lezen zullen bij veel suggesties, hoofdstukken, tips, adviezen en werkwijzen denken: wow, gaaf! Al die mogelijkheden om te groeien, leren en ontwikkelen. Andere mensen lezen precies hetzelfde, maar denken: pfff, ik word al moe van de gedachte. Het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, hé? Sommige dingen kan ik nu eenmaal niet. Het is zoals het is.

Deel 3 in deze gids gaat over het leven in relatie want uiteindelijk is de mens een gezelschapsdier dat beter functioneert door contact met anderen.
Niet alleen je familie, maar ook vrienden, collega’s maar bovenal je liefdesrelaties zijn van essentieel belang in je groei.
Jij en je invulling – Jij en je bezit zijn de daaropvolgende hoofdstukken waarbij je voor jezelf moet nagaan wat er belangrijk is in je leven. Minimalisme of overvloed? Twee uitersten van één spectrum maar met een heel groot verschil in betekenis.
In het hoofdstuk Jij & het leven bekijken we ons levensverhaal. Hierbij hoort verdriet waar Eva Kruijs een apart deel voorbehouden aan de vijf fases van rouwverwerking.
Het laatste deel behandelt Jij & je hart, of simpelweg gezegd kijken met je hart is geluk zien. Beter kan ik de auteur niet quoteren.

Het is een groot ongeluk dat je voor geluk tegenwoordig zoveel geluk nodig hebt. – Hans van Straten

Jouw gids naar geluk is een vraagbaak, een leidraad vol tips met plaats voor eigen opmerkingen en aantekeningen. Maar vooral met vragen die de auteur je tijdens het lezen stelt om dieper in jezelf te kijken dan je gewoon bent. Om dat stukje geluk dat iedereen bezit naar de oppervlakte te halen.
Een handige literatuurlijst sluit deze gelukzalige gids af voor diegenen die gebeten zijn door al hetgeen Eva je te zeggen had in haar boek.
Vlot geschreven afgewisseld met inspirerende quotes, voor iedereen toegankelijk zonder zweverig over te komen is Jouw gids naar geluk een aanrader voor ieder die een keertje stil wil staan bij zijn/haar leven. Of simpelweg om kado te geven.

Rating: 5/5

Boektrailer:


Jouw gids naar geluk
koop je bij je favoriete boekhandel of online via

Jouwgidsnaargeluk.nl
Bol.com
Bookspot.be
Proxis.com
Bruna.nl
Libris.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

Plaats een reactie