Leesfragment·Recensies

Recensie: Onder invloed

Onder invloed

Tamara Onos

0000293460_Onder_invloed

Algemene info:

Auteur(s): Tamara Onos
Titel: Onder invloed
subtitel: Renske Nijland #1
ISBN: 9789491875786
Uitgeverij: LetterRijn
Genre: psychologische thriller
Pagina’s: 210
Uitgave: paperback

Over de auteur:

Tamara Onos (1972) is moeder van drie zonen. Zij woont in het Gelderse Ellecom en is fulltime werkzaam binnen haar eigen bedrijf.
Als arboprofessional (arbeidshygiënist en hogere veiligheidskundige) adviseert zij bedrijven over het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Het zwaartepunt ligt daarbij op blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Door haar werk komt zij in allerlei bedrijven, ziet ze hoe dingen gemaakt worden en hoort ze de verhalen van ondernemers en werknemers. Haar beeldende schrijfstijl maakt het mogelijk om deze mooie aspecten van het werk over te brengen. Tegelijkertijd kan zij al schrijvend aandacht vragen voor de problemen die kunnen ontstaan op het gebied van veiligheid en gezondheid. Problemen die ervoor zorgen dat het niet vanzelfsprekend is dat mensen aan het eind van de dag gezond en ongeschonden naar huis gaan.
De pracht en problemen van werk vormen de rode draad in haar columns en blogs. Ook in haar debuutthriller Onder Invloed zijn haar kennis en ervaringen als arboprofessional verweven.

Extra: Blogs over de pracht en problemen van werk

Over het boek:

Wanneer een visser in het Gelderse natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg.
Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.

De sprankelende schrijfstijl van Tamara zorgt ervoor dat je zonder pardon het verhaal wordt ingezogen en pas wordt losgelaten als je weet wat de harde waarheid is. – Marelle Boersma, thrillerauteur en schrijfdocent

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=FD9D153EDEB3E6B6FA6891FC67887874

Mijn mening:

Tijdens een vispartij sukkelt Henk in het water. Zijn vismaatje Jacob kan hem op de kant trekken maar alle hulp komt te laat.
Henk drinkt normaal niet maar nu rook hij naar drank. Alsnog wordt het overlijden afgedaan als een ongeluk, en niet als misdrijf.
Maar dan vindt Renske een dode zilverreiger, die ook naar alcohol ruikt…

Bij een oproep van afvaldumping wordt het lijk van Kevin Aalders gevonden. Op zijn appartement treft de politie ook het lijk van zijn bedlegerige moeder aan.
Wat hebben deze zaken met elkaar gemeen en waarom doet Stijn, de zoon van Renske zo geheimzinnig?

Onder invloed is een eerste deel met Renske Nijland en rechercheurs Marcel en Sara in de hoofdrol. Renske is arboprofessional en heeft twee kinderen, Stijn en Liselotte. Zelf is ze gescheiden en heeft een relatie gehad met Marcel.
Tamara Onos is zelf arboprofessional van beroep en verwerkt haar informatie in een zeer duidelijke context zonder drammerig te zijn.

Onder invloed is een sterk verhaal, zeer psychologisch gericht, met name hoe slecht iemand kan zijn en er toch nog zijn voordeel mee haalt. De auteur heeft een vlotte pen die geen enkele keer verveelt en waarbij je echt wil weten hoe hard het ganse zaakje stinkt.

Een zeer fijne kennismaking met een nieuwe crime-auteur waar ik met heel veel plezier een volgend boek van zal lezen.

Rating: 4/5

Onder invloed koop je bij je favoriete boekhandel of online via

Uitgeverij LetterRijn
Bol.com
Bookspot.be
Proxis.com
Bruna.nl
Ako.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s