Leesfragment·Recensies

Recensie Zeven

Zeven

Luc Vos

Algemene informatie:

Auteur: Luc Vos
Titel: Zeven
ISBN: 9789493192478
Uitgeverij: LetterRijn
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 330
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 23 september 2022
Prijs: 20,00 €

Over de auteur:

Luc Vos (Heultje-Westerlo, 1968) is al vele jaren in de ban van het schrijven. Korte en langere verhalen wisselen elkaar in hoog tempo af en vallen met grote regelmaat in de prijzen. Met deze nieuwe thriller zet Luc een volgende stap en laat hij zijn lezers kennismaken met inspecteur Anne Verelst van de Antwerpse politie.

Over het boek:

Op een warme zomerochtend worden er zeven lege doodskisten via een anonieme website onder de aandacht van inspecteur Anne Verelst gebracht. Het lijkt een flauwe grap tot er elke zeven uur een onbekende vrouw of man in een van de kisten verschijnt en er een aftelklok start. Elk spoor naar deze mensen en hun ontvoerder ontbreekt. De politie van Antwerpen zet alles op alles in een zenuwslopende race tegen de klok. Wie is deze dader, waarom verschijnen juist deze mensen in de kisten en wat is het verband met inspecteur Verelst?

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=F0C65CF849964FCE93CE0F29D11DDCB8

Mijn mening:

Anne Verelst, inspecteur bij de Antwerpse politie, heeft er reeds een zware nacht op zitten als ze ook nog eens een bizarre mail ontvangt. Bij nazicht door iemand van IT, krijgt ze van deze man, John, de melding om de mail toch maar eens te bekijken.
De mail is de start van 330 pagina’s zoekwerk tegen de klok in. Iedere zeven uur zal iemand zijn lot bezegeld worden in een doodskist. Wie is deze man? Wat is zijn doel? Wat is de link tussen de zeven slachtoffers en Anne Verelst? Wat heeft het getal zeven er mee te maken?

Luc Vos heeft reeds wat korte verhalen geschreven maar met Zeven heeft hij de start gemaakt van een politieserie met Anne Verelst in de hoofdrol.
Wisselend tussen heden en verleden, wisselend tussen personages om zoveel mogelijk achtergrondinformatie te geven, raak je als lezer verwikkeld in de doodsstrijd van de zeven slachtoffers.
Zeven is een zenuwslopende thriller die met recht en rede tot het genre psychologische thriller ingedeeld mag worden. Spannend tot de laatste pagina, met veel dialoog waarbij je soms een keertje vergeet te ademen.
Hopelijk volgt er snel een vervolg op het politiewerk van inspecteur Anne Verelst.

Rating: 4/5

Zeven koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Uitgeverij LetterRijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s