Blogtour·Recensies

Blogtour Oktober Koning

Oktober koning

Pamela Sharon

Algemene informatie:

Auteur: Pamela Sharon
Titel: Oktober koning
ISBN: 9789464510324
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Psychologische thriller
Aantal pagina’s: 446
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 3 september 2022
Prijs: 22,99 €

Over de auteur:

In 2019 debuteerde Pamela Sharon met het verrassende De Geur van Groen dat op de tiplijst van de Jonge Jury 2019 terecht kwam en genomineerd werd voor Het beste boek voor jongeren.

Wie Ik Gisteren Was verscheen in maart 2021 en werd erg goed ontvangen.

Pamela Sharon is part-time werkzaam in het basisonderwijs. Samen met een collega ontwikkelde zij een leesmethode waarbij het schrijven van verhalen centraal staat, die in die praktijk erg succesvol is gebleken.

Samen met collega’s YA auteurs Chinouk Thijssen, Astrid Boonstoppel en Laura Diane maakt zij de podcast I Write Better Than I talk. Dé podcast van vier Nederlandse YA auteurs die praten over schrijven en alles wat daarbij komt kijken.

Oktober Koning is haar eerste thriller.

Over het boek:

Voor de fans van Squid game

Tien miljoen euro. Tien opdrachten. Vier spelers. Eén winnaar. Wie wordt De Oktober Koning? Mara is een leerkracht en alleenstaande moeder van twee kinderen. Dex probeert een beter leven voor zichzelf op te bouwen nadat hij zijn moeder verloren heeft. Julia weet met moeite haar hoofd boven water te houden nadat haar man hun fortuin erdoorheen gejaagd heeft. Vincent wil ontsnappen uit de sleur van zijn leven. Alle vier ontvangen ze een uitnodiging voor De Oktober Koning, een mysterieus spel waarbij de winnaar kans maakt op tien miljoen euro. Al snel verliezen de vier spelers zich in een spel waarbij de opdrachten steeds vreemder worden en niets is wat het lijkt. Is een mensenleven tien miljoen euro waard?

Pamela Sharon weet als geen ander de spanning op te bouwen en haar publiek mee te trekken in het verhaal. Maak je klaar voor een heftig spel.

Vier kleine biggetjes gingen op pad, eentje met vier letter die haar opdracht vergat.
Vier kleine biggetjes lieten zich paaien, maar pas op wie weet probeert iemand je dit wel aan te naaien.
Vier kleine biggetjes, eentje begroef diep in de aarde zijn geheim. Zijn eerste letter moet de vijfde zijn.
Vier kleine biggetjes, er zit zelfs een kunstenaar bij.
Van vijf naar zes, goed opletten dan zijn jullie zo weer vrij.

Mijn mening:

In de blogtour rond Oktober Koning heb ik deze keer de eer de spits af te bijten.

Vier random mensen, Vincent – Dex – Mara – Julia, krijgen een kaart toegestopt. Deze nodigt hen uit een spel te spelen waarbij de winnaar kans maakt om tien miljoen euro te winnen. Tijdens het spel moeten ze tien opdrachten uitvoeren, dewelke deze zijn zullen hen weldra bekend gemaakt worden.
Raadsels, testen, panic rooms, uitdagingen, angsten onder ogen zien, mysteries oplossen… je kan het niet zo gek bedenken of de auteur heeft het in een opdracht gestopt. Maar is het wel een spel? Zijn de vier spelers wel zo random gekozen als het spel laat uitschijnen? En zoals men weet… in ieder opgezet spel vind je ook een mol… of twee… of…

Wederom een prachtig afgewerkt boek van de Hamley-stal. Zowel cover als binnenwerk zijn zeer professioneel. Hoofdstukken worden voorafgegaan door een ruit, klaver, schoppen of hart én een grimmige joker. Deze zijn gelinkt aan de hoofdpersonages wat overzichtelijk en origineler is dan gewoon de namen te vermelden.
Het verhaal is grandioos opgezet, spanning alom. Als lezer probeer je te achterhalen wie achter het spel de touwtjes in handen heeft en wat het motief hiervoor is.
De spelers zijn aan elkaar gewaagd en ze komen voor enkele gruwelijke ontdekkingen te staan. Kort verwoord: topthriller mét massa’s mindfucks die leest als een hoge snelheidstrein! En eentje die voor mijn part verfilmd mag worden.

En voor de auteur… een staande ovatie!

Rating: 5+/5

Oktober Koning koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Uitgeverij Hamley Books

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s