Blogtour·Leesfragment·Recensies

Blogtour Heen

Tunnels – Boek 1

Heen

Mel Hartman

Algemene informatie:

Auteur: Mel Hartman
Titel: Tunnels – #1 Heen
ISBN: 9789464510607
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young adult / Urban fantasy 15+
Aantal pagina’s: 362
Uitgave: hardcover
Verschijningsdatum: 14 september 2022
Prijs: 20,99 €

Over de auteur:

Mel Hartman (pseudoniem) is een Vlaamse auteur die op 9-jarige leeftijd begon met het schrijven van gedichten, romannetjes, kinderverhalen en toneelstukken. Als puber raakte ze gefascineerd door parapsychologie, mythologie, ufologie, magie en dromen. Vreemde fenomenen en sterke vrouwen die de boel redden zijn haar ding.

Voor haar middelbare studies koos ze kunstgeschiedenis. Voor haar hogere studies koos ze klinische psychologie. Ze kreeg meteen na het afstuderen een droomjob (letterlijk) in een slaapcentrum waar ze werkte als slaapanalist, en dat doet ze nog steeds op freelance basis. Mel woont na enkele omzwervingen, o.a. in Nederland, met haar partner Oded en hondje Kiwi terug in haar geboortestad Oostende, in een klein boerderijtje.

Tussen 2007 en 2011 verscheen een mixed fantasy-sf reeks met de delen: De Fantasiejagers, Droomloos, Angstdroom en Droombeeld. Tussenin verscheen ook nog de urban fantasy Anders: een Manon Maxim roman, een aantal columns, wetenschappelijke essays en enkele verhalenbundels waarin het vreemde, het (pseudo)wetenschappelijke en het futuristische altijd aanwezig zijn (Spel der grenzen en Schitterende wereld).

De Dodenreeks was haar debuut bij Hamley Books. Ze debuteerde in 2021 ook als jeugdauteur.

Over het boek:

De zestienjarige George Borg leidt een eenvoudig leven, tot dat compleet overhoop gegooid wordt. De wereld is niet zoals iedereen denkt. Niet alle mensen zijn menselijk, en zij is allesbehalve doorsnee. Ze voelt immers Tunnels aan, een doorgang tussen werelden. Omwille van haar talent wordt ze naar De Ark gebracht, een bijzonder opleiding- en opvangcentrum voor wezens. Daar gaat een fascinerende wereld voor haar open, maar ontdekt ze ook steeds meer gevaren. En is iedereen wel zo blij met haar gave?

Ben je klaar voor een waargebeurd, maar bizar en ongelofelijk verhaal? Ik beloof dat ik niet zal liegen. Of toch niet tegen jou.

Heen is het eerste deel van een nieuwe spannende Young Adult Urban Fantasy.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=1A33E74A89F26AC8234F1952347717EE

Mijn mening:

Buiten de jeugdreeks Hotel in de Wolken had ik nog niets anders van Mel Hartman gelezen. Met als voornaamste reden dat het meestal fantasy is dat ze schrijft en ik me niet echt tot dit genre geroepen voel.

Met Heen heb ik me laten verleiden door de prachtige cover en ben ik uit mijn comfortzone gaan lezen.
De auteur kent “de trucen van de foor” om haar lezers in te palmen. En dat heeft ze dan vanaf het begin van dit boek ook gedaan met mij.

Je maakt kennis met George Borg die na zestien jaar eindelijk geadopteerd wordt en aan een nieuw leven gaat beginnen. Maar er is meer aan de hand met haar adoptieouders dan ze verwacht had. George komt in een wereld terecht die voor haar totaal nieuw is en ongelooflijk fascinerend is maar ook vol gevaren zit. Ze krijgt de titel van matroos en daar hangen bepaalde taken aan vast.
In De Ark maakt ze natuurlijk ook vrienden die samen met haar avonturen beleven.
Ondertussen merkt ze ook dat ze geen doorsnee meisje is en over verschillende talenten bezit.
Niet iedereen is ter goeder trouw in dit verhaal maar ik ga hier geen spoilers weggeven. Daar moet je het eerste deel in deze nieuwe reeks Tunnels voor lezen en je eveneens laten betoveren door alle rare wezens zoals floepers en stekkernekkers die in De Ark gehuisvest zijn.

Rating: 4/5

Heen koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Uitgeverij Hamley Books

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s