Blogtour·Leesfragment·Recensies

Blogtour Verknipt

Verknipt

Sandra J. Paul

Algemene informatie:

Auteur: Sandra J. Paul
Titel: Verknipt
ISBN: 9789464510607
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Psychologische thriller
Aantal pagina’s: 368
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 20 september 2022
Prijs: 22,99 €

Over de auteur:

Sandra J. Paul debuteerde in 2015 met haar psychologische thriller Azerty gevolgd door de thrillers Moordspel, Kwijt, Mijn waarheid en Paniek. De rechten van meerdere titels werden intussen verkocht aan verschillende landen. Verknipt is haar zesde psychologische thriller.

Over het boek:

Zoey raakt zwaargewond bij een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama vervreemdt haar man Philip van haar, en lijdt ze zelf aan een zware depressie. Avond na avond dwaalt ze rond in Central Park, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Zij geeft haar moed, kracht en zelfvertrouwen. Tot Philip aankondigt dat hij haar gaat verlaten, en het sprankeltje hoop dat ze nog over heeft om haar huwelijk te redden, vervliegt. Zoey wordt aan de deur gezet en moet zich noodgedwongen beredderen. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=1A33E74A89F26AC823F7B287A64AAD51

Mijn mening:

Een dame in het wit gekleed, met een paraplu om een beetje beschermd te zijn van de regen siert de cover van Verknipt. De quote om de omslag “Wanneer ze alles verliest, blijft enkel duisternis over” is een boodschap aan de lezers dat het een donker verhaal zal zijn.

Het verhaal start bij het herstel van Zoey. Het hoofdpersonage is tijdens een roofoverval op haar bloemenwinkel zwaargewond geraakt. Tijdens haar herstel ontmoet ze Vivian waarmee ze een band kweekt en die haar ten alle tijde bijstaat. Ook als Zoeys echtgenoot aankondigt haar te verlaten.
Heel haar wereld dreigt in te storten maar ze probeert zich bovenal zelf te beredderen met de steun van Vivian en haar nieuwe onderbuur Mac…

Als SJ Paul-fan van het eerste uur keek ik weer reikhalzend uit naar een nieuwe thriller van haar. De auteur is een meester in het bedenken van psychologische plots en met Verknipt is ze er weer in geslaagd je brein ondersteboven te gooien zodat je bijna aan jezelf begint te twijfelen.
Het verhaal is zeer psychologisch en zeer duister. Alles wat het hoofdpersonage meemaakt raakt je en je hoopt dat er een lichtpuntje komt in al haar miserie. Maar er is dat kleine duiveltje dat iedere thrillerlezer in zich heeft, dat hoopt dat er meer aan de hand is. En Sandra kan het allemaal zo goed verwoorden… waarbij ik zelf begin te twijfelen hoe “verknipt” ze misschien zelf is.
Buiten dat dit boek me geen seconde gerust kon laten, werd ik volledig opgezogen in het verhaal en vond ik het spijtig dat het niet meer pagina’s bevatte.

Rating: 5/5

Verknipt koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Uitgeverij Hamley Books

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s