Leesfragment·Recensies

Recensie Op afstand verbonden

Op afstand verbonden

Patricia Bouwhuis-Ooyevaar

Algemene informatie:

Auteur: Patricia Bouwhuis-Ooyevaar
Titel: Op afstand verbonden
ISBN: 9789083137445
Uitgeverij: Stork House
Genre: kort verhaal
Aantal pagina’s: 48
Uitgave: epub
Verschijningsdatum: 21 september 2022
Prijs: nog niet bekend

Over de auteur:

Patricia Bouwhuis-Ooyevaar publiceert sinds 2020 haar boeken onder de naam Stork House. Misschien dat je die naam al eens ergens op het internet bent tegengekomen. Tot nu toe zijn er twee thrillers verschenen van haar hand, die de weg naar de lezer prima hebben weten te vinden.

Over het boek:

Bijna iedere dag zit ze er: op haar bankje in het park, vanwaar ze zicht heeft op de dagelijkse gebeurtenissen. Van de andere parkbezoekers moet ze weinig hebben. Liever voert ze gesprekken met de jonge forsythia naast het bankje en geniet ze van de rust.
Toch lukt het haar niet altijd om zich afzijdig te houden en maakt ze tegen wil en dank kennis met Henri, die zich niets aantrekt van haar stugge houding. De ontmoetingen leiden tot pijnlijke en soms komische momenten, maar ook tot levensgevaarlijke situaties.
En beetje bij beetje rijst de vraag: wie is die Henri eigenlijk?

Prachtig, invoelend en met veel liefde beschreven. – Jet Vos, ervaringsdeskundige
Dit komt aan. Binnen no time zit je in de huid van deze mevrouw. – Paulien Hartog, werkzaam in de zorg

Leesfragment:
Mijn mening:

Een mailtje, met de vraag of ik een kort verhaal wou lezen en mijn mening delen. Inhoud van het verhaal bleef een beetje duister want ik kreeg alleen deze beschrijving:
– telt maar 48 pagina’s;
– is een fictief verhaal;
– gaat over een serieus onderwerp dat deel uitmaakt van onze hedendaagse maatschappij;
– heeft een verrassend einde;
– is géén thriller;
– heeft de titel Op afstand verbonden;

Dit alles intrigeerde me genoeg om een sprong in het diepe te wagen en verrast te worden.
Niettegenstaande ik geen liefhebber ben van korte verhalen heeft Op afstand verbonden me toch weten boeien, glimlachen, omarmen en laten nadenken.

Mevrouw De Raad die in een rusthuis woont, maakt dagelijks haar wandelingetje naar een park in de buurt waar ze op een haar zelf toegeëigend bankje de wereld rondom haar overschouwt.
Gaandeweg leert ze Henri kennen met zijn hondje Juli, de jongeren die er spelen, de man van de groendienst. Maar mevrouw De Raad heeft ook een groot verdriet, ze ziet haar kinderen niet meer en ze denkt dat ze haar verjaardag vergeten zijn.
Maar is het wel zo of is er meer aan de hand met deze dame die toch een zacht plaatsje in haar hart krijgt voor Henri die soms ook droevig naast haar op de bank zit?

Een kort verhaal dat heel dichtbij komt en je gelijktijdig vertederd en ontroerd. De eenzaamheid van mensen tijdens hun laatste jaren maar die toch op hun eigen manier gelukkig zijn.
Op afstand verbonden heeft niet veel pagina’s maar na het lezen heb je de indruk dat je mevrouw De Raad kent. En misschien is dat wel zo want iedereen kent wel zo’n personage.
Prachtig geschreven en een uitstekende karakterontwikkeling maken van dit korte verhaal een boekje dat je graag kado geeft aan iemand die je nauw aan het hart ligt.

Rating: 4/5

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s