Leesfragment·Recensies

Recensie kookboek

Dit kookboek is je beste vriend

Lucy Tweed

Algemene informatie:

Auteur: Lucy Tweed
Titel: Dit kookboek is je beste vriend
Originele titel: Every night of the week
Vertaald door: Jaromir Schneider
ISBN: 9789023016960
Uitgeverij: Becht
Genre: kookboek
Aantal pagina’s: 224
Uitgave: hardcover
Verschijningsdatum: 8 juni 2022
Prijs: 24,99 €

Over de auteur:

Lucy Tweed is een Australische styliste die samenwerkt met de meest prestigieuze merken van Sydney om warmte in hun producten te brengen.
Lucy beschikt over een aangeboren talent en bedreven vaardigheid om ruimtes en momenten tot leven te brengen door klanten te verleiden om te verdwalen in de ervaring met een unieke stijl die tegelijk suggestief, bevredigend en ontspannen is.
Na een aantal jaren als in-house styliste voor Donna Hay te hebben gewerkt, ging ze in 2011 freelance en heeft ze niet meer achterom gekeken; behalve om waarde toe te voegen aan het tijdschrift en een overvloed aan andere klanten, waaronder Gourmet Traveller, Pete Evans, Zeus Brothers, Bo Thai en Verve Clicquot.
Het hoogtepunt van deze reis was het vormgeven van Oprah Winfrey’s Welcome to Sydney-feest – een evenement dat deel ging uitmaken van een van de grootste Australische toerismecampagnes tot nu toe.
In 2012 voegde Lucy zich bij vriendin en creatieve partner Jane Frosh om de ‘Cool Edies’ te vormen, een samenwerkingsstudio die bedreven is in het bedenken en stylen van interieurs, eten, lifestyle, mode of evenementen.
Gedurende haar carrière heeft Lucy consequent professionaliteit, kwaliteit en vakmanschap geleverd aan alle projecten en dit wordt bewezen door het indrukwekkende kaliber van haar uitputtende lijst van terugkerende klanten.
Haar nieuwe nevenproject Every Night Of The Week is een openhartige en aardse verkenning van haar persoonlijke verzameling heerlijke recepten, gereedschappen en technieken, allemaal opgenomen in haar huis in Sydney.

Over het boek:

Dit kookboek is je beste vriend van Lucy Tweed is een hilarisch kookboek vol heerlijke recepten voor elke dag van de week. Dit kookboek van de voormalig foodstyliste van Donna Hay is een must-have voor iedereen met een druk (gezins)leven. Het concept: je begint de week vol goede moed én met een gevulde koelkast. Kortom: een week vol heerlijke gerechten ligt binnen handbereik. Je maakt een indrukwekkende raviolisalade, maar dan raken je ingrediënten en ideeën op. Maak je geen zorgen! Kies voor makkelijke biryani met papadums of een heerlijke plaattaart uit de vriezer. En in het weekend? Dán maak je die smakelijke taco’s met pulled pork. Lucy Tweed weet als voormalig foodstyliste van Donna Hay als geen ander hoe een makkelijke maaltijd én een overheerlijk feestmaal gemaakt wordt. Dit kookboek is je beste vriend biedt daarom receptinspiratie voor de hele week, voor iedereen.

Inkijkexemplaar:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=67E4A94656FAFF07A3E2592DC32ACA2D

Mijn mening:

De vraag van elke dag: Wat gaan we eten? Het moet snel, makkelijk en smakelijk zijn maar meestal kom je dan uit bij fastfood of gewone dagelijkse kost. En dat zijn we soms zo beu gegeten.
In het kookboek van Lucy Tweed Dit kookboek is je beste vriend wordt voedsel werkelijk je beste vriend. De auteur heeft de gave om een twist aan gerechten te geven waardoor ze nog lekkerder ogen en nog beter smaken.

In de intro van dit boek heeft ze het over haar obsessie voor voedsel en haar instagramaccount @EveryNightOfTheWeek waar ze haar passie voor voedsel als een uitlaatklep ziet om liefde te uiten, naar haar vrienden en familie toe.
Een beschrijving van de noodzakelijke voorraadkast en het nodige keukengereedschap gaan de dagen van de week vooraf waar Lucy Tweed haar eigen stijl en humor aan geeft.

Ieder gerecht wordt voorafgegaan door een lijst ingrediënten, een kort praatje van de auteur en een zeer heldere bereiding. Niets meer, niets minder. Het gerecht wordt met een paginagrote foto afgebeeld.
Veel verse groenten, vegetarische gerechten maar ook heerlijke lunches, poepsimpele maar overheerlijke salades, bowls, pastagerechten, soep, curry’s… noem het op, je vindt het in dit kookboek.

Zelf heb ik dit weekend de fluweelzachte koolhydraatarme soep van prei, pastinaak, bloemkool, courgettes en een ganse bol look gemaakt. Een rijke en romige soep waar je voldoende mee gegeten hebt en deze oogt ook nog eens feestelijk. Door de toevoeging van de grote hoeveelheid look krijg je een heerlijke zoete smaak in je soep.
Eveneens heb ik me gewaagd aan haar versie van een indische biryani, een rijstschotel. Door toevoeging van een gans assortiment kruiden die ik normaal niet gebruik, proef je India in je bord. Een ware aanrader.

Dit kookboek is je beste vriend is waarempel een vriend én een aanwinst voor mijn boekenkast.

Drunk Dumplings:

Rating: 5/5

Dit kookboek is je beste vriend koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Uitgeverij Becht
Bol.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s