Leesfragment·Recensies

Recensie Een wereld vol lekkers

Een wereld vol lekkers

Laura Gladwin

Algemene informatie:

Auteur: Laura Gladwin
Titel: Een wereld vol lekkers
Originele titel: Feast your eyes on food
Vertaald door: Lydia Meeder
Illustraties: Zoë Barker
ISBN: 9789047713241
Uitgeverij: Lemniscaat
Genre: culinaire non-fictie
Aantal pagina’s: 92
Uitgave: hardcover
Verschijningsdatum: 9 november 2021
Prijs: 19,99 €

Over de auteur:

Laura Gladwin volgde een opleiding aan Leith’s School for Food and Wine voor ze als chef-kok ging werken. Ze ontwierp jarenlang de meest bijzondere cocktails en werkt inmiddels als voedseljournalist voor The Good Food Guide en helpt topkoks bij het maken van hun kookboeken. Ze woont in Londen.

Zoë Barker illustreert met aquarel en grafiet en weet ongekende diepte te geven aan portretten en stillevens. Ze woont in Norwich en werkt onder meer voor Soho House, Liberty of London en Ralph Lauren.

Over het boek:

Geef je ogen de kost in dit verrukkelijke boek over etenswaren, gerechten en ingrediënten van over de hele wereld. Iedere pagina zal het water in je mond laten lopen, of je nu fruitsoorten bestudeert, taartjes bewondert of kijkt hoeveel soorten pasta en noedels van meel, ei en water kunnen worden bereid.

50 spreads, elk met een ander thema, stillen je honger naar kennis van de wereldkeuken. In hapklare brokjes worden de meest uiteenlopende voedselfeitjes gepresenteerd. Zo ontdek je hoe kaas wordt gemaakt, waarom je gaat huilen van uien en maak je een reis van boerderij naar bord.

Inkijkexemplaar:

https://lemniscaat.nl/files/fm9789047713241.pdf

Mijn mening:

Ik ben dol op voedselboeken en ik kon niet wachten om dit prachtige boek te bekijken. Een wereld vol lekkers van Laura Gladwin is een prachtig compendium dat de rijke verscheidenheid van meer dan duizend heerlijke dingen om te eten viert. Laura Gladwin is een voormalige chef-kok die schrijver en redacteur is geworden en gespecialiseerd is in eten en drinken, bijgestaan door Zoë Barker die de weelderige illustraties voor haar rekening nam.

Ontdek hoe kaas wordt gemaakt en ontdek waarom uien je laten huilen, evenals tal van andere verrassende feiten die je niet wist over eten, van pasta en gebak tot fruit en groenten. Elk onderdeel heeft een ander ingrediënt of voedseltype, met een korte introductie over de oorsprong en een feit over elke variëteit.
Dit boek is zo goed gepresenteerd dat lezers het willen verorberen, waardoor het een perfect kado is voor fijnproevers en foodies.

Het boek voor alle foodies, en dat iedereen in een foodie verandert

Leer hoe meel en water een revolutie teweegbrachten terwijl je je verdiept in verschillende pasta- en noedelvormen, ontdek hoe kaas wordt gemaakt en verwonder je over de vindingrijkheid van de natuur terwijl je een hap neemt van achttien soorten appels en peren. Geïnspireerd door een vintage kookencyclopedie, biedt deze visuele gids je een manier om voedsel van over de hele wereld te leren kennen vanuit het comfort van je zetel, met interessante eigenzinnige feiten over elke toevoeging.

De informatie die Een wereld vol lekkers bevat is van onschatbare waarde voor zowel kinderen als volwassenen. Het is rijk aan voedselkennis en receptideeën voor het hele gezin. De illustraties brengen dit alles echt tot leven.

Rating: 4/5

Een wereld vol lekkers koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s