Leesfragment·Recensies

Recensie Crimibook

Crimibook

Hondenlevens

Benedicte C. Claus

Algemene informatie:

Auteur: Benedicte C. Claus
Titel: Crimibook: Hondenlevens
ISBN: 9789021589275
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Genre: interactieve spannende roman
Aantal pagina’s: 320
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 21 november 2021
Prijs: 21,99 €

Over Crimibox:

Crimibox is een snelgroeiende ontwerper en verkoper van onopgeloste moordzaken. Al meer dan 80.000 spelers hebben de moordenaar in de boeien geslagen met één van hun multimediale detectivespellen. Crimibox is actief in België en Nederland. De start-up is gevestigd in Gent. Crimibook: Hondenlevens is het eerste boek van Crimibox, gemaakt in samenwerking met Kosmos Uitgevers. De lezer kan door middel van qr-codes deelnemen aan het onderzoek en toegang krijgen tot informatie en gesprekken die meer diepgang aan het verhaal geven.

Over het boek:

In deze interactieve detective kun je de hoofdpersoon helpen om de moordenaar te ontmaskeren. Dat maakt Crimibook: Hondenlevens niet alleen spannend, maar ook uitdagend.

Een man en zijn hond worden dood aangetroffen in een afgesloten hondenhok nabij een kasteel. Iedereen lijkt een reden te hebben voor de moord. Karen Maeyer, de wijkagente, ziet hoe aanwijzingen door de recherche worden genegeerd en bewijsstukken vergeten. Als lezer word je uitgedaagd, met de hulp van Karen, de identiteit van de koelbloedige moordenaar te achterhalen. Op een online omgeving is extra bewijslast te vinden en je kunt er overleggen met Karen, zodat je zelf de puzzelstukjes in elkaar kunt passen om tot de oplossing te komen.

Leesfragment/inkijkexemplaar:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=8D1FDB6E0DB24D5833FC47B175F1B891

Mijn mening:

Crimibox en Kosmos Uitgevers presenteren Crimibook: een interactieve detective waarbij de lezer wordt uitgedaagd om, samen met de personages uit het boek, de moordenaar te ontmaskeren. Het verhaal bevat veel motieven, twee nalatige rechercheurs, één aandachtige wijkagente en jij als lezer, die haar helpt de dader te ontmaskeren. Hét perfecte boek voor echte speurneuzen!

Een kasteel op een immens domein, een afgesloten hondenhok waarin zowel de kasteelheer Rolf De Taey als één van zijn honden dood worden aangetroffen. Rolf is doodgebeten.
Bij nader onderzoek wordt vastgesteld dat de kasteelheer geen aangenaam persoon was en waar de wijkagent meermaals als bemiddelaar fungeerde tussen de kasteelheer en de rest van de omliggende bewoners. Dus iedereen heeft zo’n beetje een motief.

Door middel van het verhaal én de aangeboden qr-codes in het boek word je als lezer gepromoveerd tot agent XIII die samen met wijkagente Karen allerlei opdrachten moet oplossen. Deze, samengevoegd met het dossier dat de rechercheurs Willem en Mette opbouwen moeten de moord oplossen.

Waar je als doorgedreven lezer al tal van crimi’s hebt gelezen en samen hebt opgelost, krijg je met dit Crimibook echt het gevoel dat je als lezer mee helpt naar de oplossing. Een unieke leeservaring waar zowel het boek als het internetgebeuren je enkele leuke leesuren en/of -dagen oplevert.
Ik vond dit eerste crimibook een geslaagde kennismaking van een genre dat door velen zal gesmaakt worden. Deze keer een échte whodunit, maar dan een level hoger!

Rating: 4/5

Crimibook: Hondenlevens koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

4 gedachten over “Recensie Crimibook

  1. Ik ben pas begonnen in dit boek. Het bevalt mij tot nj toe heel goed! Leuk om te lezen dat dit nu helemaal nieuw is en ook door jou word gewaardeerd. Ik liep alleen ergens mee vast. Misschien dat jij het antwoord weet? (dit bevat geen spoiler) Ik heb net het tweede hoofdstuk gelezen. Ik heb nu als opdracht in de online omgeving te horen gekregen dat ik een mail moet sturen naar een sleutelbedrijf. Moet ik dit daadwerkelijk met mijn eigen mailadres doen of zit dit ergens in de online omgeving? Hoe heb jij dit gedaan?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s