Leesfragment·Recensies

Recensie Graf 521

Graf 521

Franziska Weissenbacher

Algemene informatie:

Auteur: Franziska Weissenbacher
Titel: Graf 521
ISBN: 9789493192096
Uitgeverij: LetterRijn
Genre: psychologische thriller
Aantal pagina’s: 244
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 26 februari 2021
Prijs: 18,00 €

Over de auteur(s):

Zout op de friet? Het is een vraag die Franziska Weissenbacher al honderden keren heeft gesteld. Ze is allround medewerkster in een frietzaak/automatiek. In haar vrije tijd schrijft ze misdaadverhalen. Ze is getrouwd, moeder van twee dochters en vier zonen en oma van een groeiend aantal kleinkinderen.

Over het boek:

Nadat rechercheurs Laura Mandemaker en Hans Dijkma ternauwernood aan de dood zijn ontsnapt, vinden zij een nieuwe standplaats. Daar worden ze vrijwel direct geconfronteerd met een totaal onverklaarbare zaak. In de vloer van een kathedraal worden twee verse lijken gevonden. Het team waarvan beide rechercheurs deel uitmaken, start een uitgebreid onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers en de dader(s). Voordat ze zich de zaak eigen hebben gemaakt, dient zich een volgende dode aan.
Laverend tussen spanningen binnen het team, henzelf en het onderzoek, naderen Laura en Hans de bizarre ontknoping.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=F0C65CF849964FCE16EE26A2C053EA9A

Mijn mening:

In de proloog neemt de auteur ons mee naar de St.-Janskathedraal waar iemand een graf delft. Wat die persoon niet weet is dat hij samen met iemand anders dit graf zal delen en dat rechercheurs Mandemakers en Dijkma voor een raadsel komen te staan.
Niet veel later wordt er een vrouw aan de keukentafel gewurgd gevonden. Op zich lijken het twee aparte zaken maar door de doorgedrevenheid van Laura Mandemakers gaat er snel een lichtje branden dat beide moordzaken met elkaar verband houden. Eén probleem: het sporenonderzoek komt met iemand op de proppen die reeds acht jaar vermist is…

Graf 521 is het tweede boek met het rechercheursduo Mandemakers en Dijkma in de hoofdrol. Hoewel ik het vorige boek niet gelezen heb, kon ik toch goed het verhaal volgen. Wat in eerste instantie een gewone politiethriller lijkt wordt al snel een psychologisch spelletje tussen dader en speurders. Niets is wat het lijkt maar Laura en Hans zijn goed op elkaar ingespeeld om de gaten op te vullen.

Zeer vlot geschreven met een aangenaam woordgebruik is Franziska Weissenbacher een auteur om in de gaten te houden. Een volgend verhaal van dit speurdersduo zal niet aan mijn aandacht ontsnappen.

Rating: 4/5

Graf 521 koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Uitgeverij LetterRijn
Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s