Leesfragment·Recensies

Recensie Hond vermist

Hond vermist

Kate Spicer

Algemene informatie:

Auteur: Kate Spicer
Titel: Hond vermist
Originele titel: Lost dog
Vertaald door: Saskia Peeters
ISBN: 9789402706284
Uitgeverij: HarperCollins
Genre: waargebeurde roman
Aantal pagina’s: 295
Uitgave: paperback
Verschijningsdatum: 19 januari 2021
Prijs: 17,50 €

Over de auteur(s):

Kate Spicer is een lifestyle-journalist die voor menige krant en tijdschrift heeft geschreven, en is op televisie verschenen in alles van Masterchef tot Newsnight. Ze heeft de afgelopen tien jaar drie veelgeprezen documentaires gemaakt die allemaal nog steeds internationaal worden uitgezonden, waaronder de meest recente Mission to Lars.

Over het boek:

Een liefdesverhaal dat je recht in het hart raakt

Kate is een vrouw van middelbare leeftijd die orde probeert aan te brengen in haar ontspoorde leven. Wanneer ze een hond genaamd Wolfy adopteert, redt de pluizige hond haar van zichzelf. Maar als Wolfy verdwijnt, is Kate in alle staten, en ze is vastbesloten hem terug te vinden. Zal ze hem redden, zoals hij haar heeft gered – of zal ze alles verliezen?

In de zoektocht naar Wolfy omarmt Kate de hulp van bloggers, nachtelijke joggers, helderzienden en beroemdheden. Haar relatie en haar verstand worden tot het uiterste gedreven – en de gebeurtenissen zetten haar aan het denken over haar toekomst.

Hond vermist is een hartverwarmend verhaal over zowel het moderne vrouw-zijn als het blijvende mysterie van de relatie tussen mens en hond.

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=0EADA6D59E4F6B253CF4AEB9D0A10DFF

Mijn mening:

Ieder die een huisdier heeft of had kent de onzichtbare band tussen mens en dier. Het is zoiets als een onzichtbare navelstreng die je samen verbindt, zoals het hebben van een kind.
Als je goed bent voor je huisdier, krijg je er heel veel liefde voor in de plaats. Maar als je hond of poes voor één of andere reden wegloopt ben je er het hart van in en doe je er alles aan om je teergeliefde vierpoter terug te vinden. Dit is hetgeen er gebeurt in het waargebeurde verhaal van Kate Spicer en haar hond Wolfy.

Kate, 50+, een beetje verloren in haar doen en laten, drugverslaafd met een vriend die haar gebreken toch tolereert. Op een heldere dag komt ze in contact met een lurcher (hondenras) en is er meteen verliefd op. Samen met haar vriend besluiten ze een hond te adopteren, Wolfy.
Van dag 1 is het liefde op het eerste zicht tussen Kate en haar hond en is hij eigenlijk diegene die haar van de ondergang redt. Kate heeft met de opvoeding van Wolfy haar handen vol en geen tijd meer om in clubs of bars rond te hangen.
Wanneer ze samen met haar vriend naar een huwelijksfeest gaat, gebeurt het onvermijdelijke. Wolfy loopt weg bij de oppas. Wat hierna volgt is een zoektocht waarbij geen enkel social media-kanaal onbenut blijft en een hele gemeenschap op de been brengt.

Hond vermist is een verhaal vol liefde. Eentje die alle huisdierbezitters zullen herkennen. Vlot geschreven met heel wat emotie, zowel positieve als negatieve. Het geeft ook een beeld weer dat social media eveneens kan dienen voor positieve dingen, je bent niet alleen in je zoektocht of je overpeinzingen. Maar je kan evengoed bestookt worden door mensen die denken grappig te zijn of je een oor willen aannaaien.
De auteur heeft het boek geschreven vanuit haar perspectie wat soms langdradig overkomt. Of misschien had ik graag Wolfy’s zoektocht naar zijn thuis ook gelezen…
Desalniettemin een leuk boek dat door velen graag zal gelezen worden.

Rating: 3/5

Hond vermist koop je bij je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s