Meer voor vrouwen·Recensies

Recensie De anderen

De anderen

Sarah Blau

Algemene informatie:

Auteur(s): Sarah Blau
Titel: De anderen
Originele titel: Haächerot
Vertaald door: Hilde Pach
ISBN: 9789044544244
Uitgeverij: De Geus
Genre: roman
Uitgave: paperback
Aantal pagina’s: 278
Verschijningsdatum: 10 november 2020
Prijs: 20,00 €

Over de auteur(s):

Sarah Blau (Israël, 1973) is auteur en toneelschrijver. Ze ontving de Prijs van de Minister-President voor Hebreeuwse Literatuur 2015 en de Prijs van Verdienste voor Alumni van de Bar-Ilan Universiteit 2017 als erkenning voor haar bijdrage aan de verrijking van de cultuur in Israël en haar activiteiten op het gebied van de literatuur.

Over het boek:

Dankzij haar vroegere pact met vriendinnen belandt een vrouw midden in het onderzoek naar een gruwelijke moord. Maar is ze het volgende slachtoffer of de voornaamste verdachte?

Zo gauw de 41-jarige Sheila het nieuws hoort, weet ze dat de politie haar zal bellen. Een van de belangrijkste feministische wetenschappers van het land – en een van haar oudste vriendinnen – is vermoord aangetroffen, met een babypop vastgelijmd aan haar handen. Twintig jaar geleden had hun vriendinnengroep samen een pact gevormd: zij zouden bewust kinderloos blijven, net als hun vrouwelijke voorbeelden in de Tora.

Maar de jaren zijn niet voor alle vriendinnen even goed geweest. En nu haar eigen leven ook op het spel staat, moet Sheila de balans opmaken: wie kan ze nog vertrouwen, en wie wil haar de ultieme prijs laten betalen?

Mijn mening:

De anderen is het eerste boek dat ik van een Hebreeuws auteur lees, denk ik. Het thema bewust kinderloos zijn en dit in de joodse cultuur, gemixt met moorden, leek me iets dat ik zeer graag ging lezen. De prachtige cover had ook mijn aandacht onmiddellijk getrokken. Reeds snel kreeg ik door dat ik mijn volledige aandacht bij dit verhaal moest houden omdat de auteur vrij chaotisch te werk ging. Of ligt het aan de vertaling? Hoewel ik heel veel literaire aspecten kon terugvinden in het schrijven kon het geheel me niet bij het boek houden.

De auteur heeft me wel verrast met haar durf om buiten de joodse denk- en leefwereld te springen. Dus een volgend boek wil ik graag nog een nieuwe kans geven. Maar De anderen heeft spijtig genoeg mijn verwachtingen niet kunnen inlossen.

Rating: 2/5

De anderen koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s