Geen categorie

Recensie Ware liefde van een uur

Ware liefde van een uur

Sigrid Schellen

Algemene informatie:

Auteur(s): Sigrid Schellen
Titel: Ware liefde van een uur
ISBN: 9789460019234
Uitgeverij: Vrijdag
Genre: autobiografische roman
Uitgave: paperback
Aantal pagina’s: 200
Prijs: 20,00 €

Over de auteur(s):

Sigrid Schellen is sekswerker en auteur. Met haar debuut Hoerenchance doorbrak ze het taboe rond sekswerk en ontkrachtte ze de clichés rond haar beroep. Ware liefde van een uur is de kroniek van een turbulent jaar, maar het is ook een afscheid. Het einde van een tijdperk. Het punt achter de vele uitroeptekens.

Over het boek:

“In Ware liefde van een uur neem ik je mee naar bed. Het bed van een meisje van plezier; míjn bed. Zonder schroom vertel ik wat er zich tussen mijn lakens afspeelt. Hoe spannend en opwindend dat kan zijn, maar ook hoe teleurstellend dat soms is. Hijgen en praten, aaien en slaan. Rode oortjes en blozende konen. Een lach, soms een traan.
Het avontuur beperkt zich natuurlijk niet tot mijn bed. Ik onthul ook hoe het eraan toegaat wanneer de klanten weg zijn en ik alleen achterblijf. Pas dan geef ik me echt bloot. Ik vertel hoe het leven eruitziet als iedereen plots weet dat jij ‘die hoer’ bent. Hoe bevrijdend het is om eindelijk dat dubbelleven van je af te schudden en weer helemaal jezelf te zijn. Hoe dat je leven soms ook nodeloos ingewikkeld maakt, en hoe het je bepaalt. Als mens, als vrouw, als moeder.’

Leesfragment:

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=286D7F61BEADE23B41EF12053E885563

Mijn mening:

Waar Hoerenchance een sobere maar mooie zwart-wit cover heeft, vergast de auteur ons deze keer op een prachtige kleurenfoto van zichzelf die dienst doet voor de cover van Ware liefde van een uur.

In dit vervolg gaat Sigrid verder met niet alleen de beschrijvingen van haar divers cliënteel maar geeft ze zich ook meer bloot, persoonlijk.
De keuzes die ze voor zichzelf gemaakt heeft, haar enthousiasme voor haar vak, de veiligheid in haar vak en haar gezondheid… en dan wordt ze geconfronteerd met de gedwongen sluiting omwille van het coronavirus.
Ze gaat terug studeren en waar ze dacht van een tijdje on hold gezet te worden maakt ze voor zichzelf uit dat met het schrijven van dit boek ze een vaarwel zegt aan een tijdperk.

Zoals ik had verwacht is Sigrid gegroeid als auteur en heeft ze met haar ontboezemingen en de inkijk in haar ziel nogmaals bewezen dat sekswerkers geen vulgaire, leeghoofdige vrouwen zijn die onder de knoet liggen van één of ander obscuur ventje. Ze maakt het taboe bespreekbaar en hopelijk krijgen deze vrouwen het statuut dat ze verdienen.
Persoonlijk wens ik haar nog het allerbeste in haar verdere carrière, waar dit haar ook mag brengen. En misschien dat ze met haar schrijfmicrobe ons nogmaals verrast op een fictief verhaal.

Rating: 3,5/5

Ware liefde van een uur koop je in je favoriete boekhandel of online via:

Uitgeverij Vrijdag
Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s