Leesfragment·Recensies

Recensie Achtervolgd

Tess Thompson #1

Achtervolgd

Lisa Sanders

Algemene informatie:

Auteur: Lisa Sanders
Titel: Achtervolgd
ISBN: 9789047205593
Uitgeverij: Loft Books
Imprint: Ambo/Anthos
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 100
Uitgave: ebook
Prijs: 2,99 €

Over de auteur(s):

Lisa Sanders (Utrecht, 1970) groeide op in Zweden. Na haar studie creatief schrijven aan de universiteit van Stockholm, ging ze in Haarlem wonen. Ze houdt van Scandinavische en Britse tv-series, en van lange strandwandelingen met haar hond.

Over het boek:

Rechercheur Tess Thompson is net overgeplaatst van Rotterdam naar een landelijker gelegen stad. Wegens een conflict op haar werk kon ze niet in Rotterdam blijven. Door haar nieuwe collega’s wordt ze helaas niet met open armen ontvangen, al kan ze het goed vinden met haar leidinggevende, Tom Verhoeven. Ze krijgt bijna direct een grote zaak toegewezen: een minderjarig meisje doet aangifte van aanranding en Tess start een onderzoek. Als de zaak in een stroomversnelling raakt, bekruipt Tess het gevoel dat er een link is met haar eigen verleden…

Achtervolgd is het eerste deel in de serie over rechercheur Tess Thompson. Spannend, en perfect voor de lezers van politiethrillers met een sterke vrouw in de hoofdrol, zoals de series van MJ Arlidge, Robert Bryndza en Helen Fields.

Ze trok de pumps van haar moeder uit, schoof haar pijnlijke voeten in haar gympies en slaakte een zucht van verlichting toen haar voeten weer de ruimte kregen om te bewegen. Opeens hoorde ze iets achter zich. Vanuit haar ooghoek zag ze iets bewegen. Voor ze zich kon omdraaien, klemde een arm zich om haar bovenarmen, sloot een hand haar mond af en werd ze het steegje ingesleurd… – Achtervolgd

Leesfragment:

https://cdp.pageplace.de/cdp/public/publications/DT0259/9789047205593/PREVIEW/leseprobe-9789047205593.epub

Mijn mening:

In Achtervolgd maken we kennis met rechercheur Tess Thompson. Overgeplaatst van Rotterdam naar Amsterdam probeert ze haar plaats in het politieteam te vinden. Blijkt haar eerste zaak veel gelijkenis te tonen met de laatste zaak voor haar overplaatsing. Kan het dezelfde moordenaar zijn of ziet Tess spoken?

Een eerste kennismaking met Lisa Sanders en haar hoofdpersonage Tess Thompson was zeer aangenaam. De auteur hanteert een vlotte schrijfstijl die ze met een sterke dosis spanning aanvult. Het eerste deel in deze serie is op een mum van tijd uitgelezen wat ik zeer spijtig vond. Van mij had het verhaal minstens drie keer zo dik mogen zijn waardoor de auteur meer achtergrondinformatie over Tess had kunnen aanreiken. Waarschijnlijk is dit voorbehouden voor latere delen waar ik reikhalzend naar uitkijk.

Sterk verhaal, grimmige sfeer en een powervrouw als hoofdpersonage zijn de ingrediënten van dit eerste deel in de Tess Thompson-serie.

Rating: 4/5

Achtervolgd koop je online via:

Bol.com
Bazarow.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s