Boektrailers·nieuw·Win

 


Wat gebeurt er als één voor één alle vrouwen van onze wereld verdwijnen…  

Schone slaapsters (+ winactie afgelopen)

Stephen & Owen King

Meesterverteller Stephen King heeft meer dan vijftig romans op zijn naam staan en tientallen korte verhalen. Hij schreef spanning, horror, fantasy, bovennatuurlijk, en in welk genre hij zich ook waagt, steeds weet hij wereldwijd miljoenen lezers aan zijn boeken gekluisterd te houden.

Owen King schreef de roman Double Feature en publiceerde meerdere korte verhalen in o.a. de Boston Globe en de New York Times Book Review. 

Over de hele wereld gebeurt er iets vreemds als vrouwen in slaap vallen; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel – en ze worden niet meer wakker. Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig.

In het Amerikaanse stadje Dooling, waar een vrouwengevangenis het enige gebouw van betekenis is, breekt een vreemde ziekte uit. Alle vrouwen die in slaap vallen, worden langzaam ingekapseld door iets wat lijkt op spinrag, tot er een cocon om hun hoofd is gevormd – en ze worden niet meer wakker. De ziekte verspreidt zich als een epidemie en iedere vrouw doet haar best om zo lang mogelijk wakker te blijven. Politiechef Lila Norcross is een van hen, maar hoe hard zij en de goedwillende mannen om haar heen ook werken om de orde te bewaren, al snel komen de primaire instincten van de achterblijvers aan de oppervlakte en raakt het leven in Dooling ontwricht. Het is eten of gegeten worden.

Schone slaapsters wordt bevolkt door vele memorabele personages. Zo is er Clint, de vrouw van Lila, die als psychiater van de vrouwengevangenis probeert om het kwaad buiten de deur te houden. De gevangenen die elk met hun eigen achtergrond en verhaal trachten de wonderbaarlijke situatie naar hun hand te zetten. En dan is er nog de raadselachtige Evie, de enige vrouw die in slaap kan vallen en ongeschonden weer wakker wordt. Niemand weet waar ze vandaan komt en over welke bijzondere gaven ze beschikt.

Iedereen in Schone slaapsters wordt op de proef gesteld en gaat tot het uiterste om te overleven. Maar is het genoeg om een catastrofe af te wenden? Stephen King en Owen King hebben een meeslepende roman geschreven die alles op scherp zet, en waarin ze meesterlijk laten zien wat er kan gebeuren als de temperaturen in de samenleving verder en verder worden opgevoerd.

a
Leesfragment (te downloaden):

https://cbonline.boekhuis.nl/pls/cover/p_get_cover_fe?p_hash=6FA267E9685F66D11BD2DA09031E734F

In samenwerking met The House of Books en Overamstel Uitgevers mag ik een exemplaar van Schone slaapsters verloten. Dus “you know the drill”… ga naar mijn facebookpagina, like en deel de originele post en laat een reactie achter (hier of op fb).
Zondagavond wordt er een winnaar geloot. Succes!

Winnaar van deze kanjer is geworden… Lyda Bos. Stuur je een mailtje met je gegevens naar boeklovers@outlook.com, dan kan ik je prijs opsturen? Veel leesplezier 🙂

a
Boektrailer:

ISBN 9789044353013 – paperback – 832 pagina’s – Vertaald door Annemarie Lodewijk en Sabine Mutsaers – Uitgegeven door The House of Books – Verdeeld door Overamstel uitgevers – Verschijnt wereldwijd op 26 september 2017 – Prijs: 25,00 €

Schone slaapsters koop je bij je lokale boekhandel of online via

Bol.com
AKO.nl
Blz.nl
Proxis.com
Eci.be
Libris.nl
Paagman.nl
Standaardboekhandel.be


BlogSociety

Geld verdienen met je blog?

19 gedachten over “

  1. leuk ingrid ben nu af en toe tussen andere boeken in in it bezig . Hij is zo dik dat ik afwissel met andere boeken tussenin maar wel goed en heb er nog vele andere van King. Heel benieuwd naar dit boek dus doe graag mee.

    Geliked door 1 persoon

  2. Zeer benieuwd naar het boek van Stephen King en zijn zoon. Als het zo goed is als de serie beginnende met Mr. Mercedes, dan wordt het weer een sieraad voor de boekenkast.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik heb net ogen van de draak uit en dat was heel sprookjesachtig. Schone Slaapsters klinkt als een sprookje maar lijkt me toch een stuk enger te zijn. Ik hoop dat het heerlijk spannend is. Ik wil dit boek graag winnen. Het lijkt me super!
    Van Owen King heb ik nog niets gelezen. Van Joe HIll ( zijn andere zoon) wel en dat was ook zeer luguber. Ik ben heel benieuwd!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie