Van boer tot bord

Handboek voor de perfecte kip

Marcus Polman

Algemene info:

Auteur: Marcus Polman
Titel: Handboek voor de perfecte kip
ISBN: 9789059566187
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Genre: culinair
Uitgave: hardcover
Pagina’s: 176
a

Over de auteur:

Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de kookboekenserie De perfecte kok en Handboek voor de perfecte steak. Hij is hoofdredacteur van het online foodmagazine FavorFlav.com en is jurylid van het tv-programma MasterChef Holland.


Over het boek:

Dat we met een grote boog om de plofkip heen moeten lopen weten we inmiddels allemaal. Maar hoe herken je een echte kwaliteitskip? Hoe krijg je thuis zo’n lekker krokant velletje voor elkaar? Hoe ontbeen en vul je stap voor stap een bout of hele kip? En wat is het geheim van de perfecte kippenbouillon?

Handboek voor de perfecte kip geeft de definitieve antwoorden. Marcus Polman bezocht tientallen boeren, chefs, poeliers en slagers in binnen- en buitenland om te onderzoeken wat er komt kijken bij het bereiden van een superieur kippetje. Daarbij geeft hij dé 25 klassieke kiprecepten: van een foolproof coq au vin tot in eendenvet gekonfijte kippenbout; van Bresse-kip à la crème tot all American fried chicken met zelfgemaakte chilisaus.

a
Inkijkexemplaar:

http://www.fontaineuitgevers.nl/wp/wp-content/uploads/de-perfecte-kip_inkijkpaginas.pdf

a
Mijn mening:

Iedereen lust graag kip. Ik ook. Maar noem een kip niet gewoon kip. Dit is wat de auteur van het Handboek voor de perfecte kip meegeeft in zijn boek. Van boer tot bord… letterlijk en figuurlijk.

Een handig formaat van boek dat goed in de hand ligt, legt de geheimen weer hoe je het perfecte stukje gevogelte kan herkennen en bewerken.

Als lezer krijg je een inkijk op de verschillende soorten kippen die er zijn. Maar ook duidelijke achtergrondinformatie over de kippen van de Walnoothoeve tot de cultkip uit de Bresse.Maar kippen worden gewoonlijk gekweekt om te nuttigen en niet alleen als huisdieren te houden. Spijtig voor de vegetariërs onder ons, maar de innerlijke mens wordt graag verwend met een heerlijk bereid stukje kip.

Daarin is dit handboek dan weer een ware vraagbaak. Hoe braad je de perfecte kip? Bereidingstechnieken, maar ook de nodige kruiden en marinades die er aan te pas komen om je stukje kip lekker mals te houden. Ieder stukje van de kip krijgt een uitgebreid hoofdstuk mét de nodige lekkere recepten, waarvan ik natuurlijk gebruik van heb gemaakt (en zeker nog ga maken).
Eet je graag kip maar wil je er meer mee doen dan alleen maar braden in de oven, is dit handboek een zeer handige tool.

Wie dit boek leest, zal zijn kip nooit meer hetzelfde bereiden

Ik heb reeds de coq au vin uitgeprobeerd en ik kan je verzekeren, er bleef niets van over. De pot was tot op de bodem uitgeschraapt.

a
Rating: 5/5

Handboek voor de perfecte kip koop je bij je lokale boekhandel of bij

Bol.com
Proxis.com
Ako.nl
Bruna.nl
Boekenwereld.nl
Libris.nl
ECI.be
Standaardboekhandel.be

BlogSociety

Geld verdienen met je blog?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s