Verwacht

L-AW Bruna


Unieke literaire thriller

Boek der spiegels

E.O. Chirovici

chirovici

Eugen O. Chirovici werd in 1964 geboren in Transsylvanië in een Roemeens-Hongaars-Duits gezin. In het najaar van 2015 werd zijn eerste Engelse boek, Boek der spiegels, dé uitgeefsensatie van de Frankfurter Buchmesse.

Princeton, 1987: professor Joseph Wieder, vooraanstaand hoogleraar psychologie, wordt op brute wijze vermoord.  New York, 25 jaar later: literair agent Peter Katz ontvangt een manuscript. Of is het een bekentenis?  Heden: ontrafel de geheimen van het Boek der spiegels, en ontdek waarom herinneringen de krachtigste aller wapens zijn…

Als literair agent Peter Katz een onaf manuscript ontvangt met de titel Boek der spiegels, is hij direct geïntrigeerd. De auteur, Richard Flynn, schrijft zijn memoires over zijn tijd op Princeton University aan het eind van de jaren tachtig. Hierin beschrijft hij zijn verstandhouding met de vooraanstaande hoogleraar professor Joseph Wieder.

Op een nacht in 1987 werd Wieder op brute wijze vermoord in zijn huis. De zaak werd nooit opgelost. Peter Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er die nacht, vijfentwintig jaar geleden, is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns verhaal. Maar waar is de rest van het manuscript?

Ik werd totaal verliefd op Boek der spiegels. Niet alleen vanwege de sfeer of de geheimen die de plot voortstuwen, maar vooral ook omdat het iets onthult over de onbekende kant van eenieder van ons. – Megan Reid, Emily Bestler Books (Verenigde Staten)

Intelligent en geraffineerd – een misdaadverhaal verteld op de wijze waarop Picasso schilderde. Ten zeerste aanbevolen. – Lee Child

De wendingen in het verhaal zetten me constant op het verkeerde been en lieten me twijfelen aan alles wat ik daarvoor gelezen had. Zelfs na het lezen bleef er een sprankje twijfel over. Ik vind dat een geweldige prestatie. – Anne Fløtaker, Cappelen Damm (Noorwegen)

Vanaf de eerste bladzijde wist ik het. Dit was het boek. Het is zó’n bijzonder verhaal en we zullen het heel, heel groots lanceren. – Francesca Pathak, Century (Verenigd Koninkrijk)

In twee weken tijd werden de rechten verkocht aan maar liefst 37 landen


ISBN 9789400507333 – paperback – 368 pagina’s – Uitgegeven door A.W. Bruna – Verschijnt 17 januari 2017 – Prijs: 19,99 € – ook als e-book verkrijgbaar à 13,99 €

Follow my blog with Bloglovin

Plaats een reactie