l-k3

Stem nu op uw favoriete kookboek

What’s cooking 2016?

a
Maandag j.l. zijn de nominaties voor Kookboek van het jaar 2016 bekendgemaakt.

Uitgeverij Goodcook, Aerial Media Company, Kosmos Uitgevers en Uitgeverij Becht zijn trots dat één van hun boeken genomineerd zijn!
Neem een kijkje en stem mee! 

Ik geef jullie nog een overzichtje van de deelnemende kookboeken van dit jaar:

naamloosOver rot – Meneer Wateetons

Het handboek voor fermenteren
In Over Rot kom je alles te weten over het fermenteren van groenten, vlees, vis, bonen, granen en zuivel. Meneer Wateetons neemt je mee in deze wondere wereld van voedselveranderende microben. Zonder dat we erbij stil staan, eten we elke dag gefermenteerd voedsel; van yoghurt bij het ontbijt, koffie op het werk, boterhammen met kaas bij de lunch tot ’s avonds een plakje worst met een biertje.

Over Rot is het resultaat van gedegen onderzoek en beschrijft alle facetten van het fermenteren. Met 336 bladzijden is het daarmee hét fermentatiehandboek voor de hobbykok of professional.

In Over Rot ontdek je stap voor stap hoe leuk, lekker en avontuurlijk het is om thuis zelf aan de slag te gaan met fermenteren. Brouw je eigen bier, cider of wijn en leer Thaise vissaus, Japanse miso of Finse viili-yoghurt bereiden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zelfs de eigen microben worden niet geschuwd.

Uiteraard is er veel aandacht voor veiligheidsmaatregelen, leer je hoe je met eenvoudige middelen je eigen fermentatie-benodigdheden in elkaar knutselt en ontbreken ook de foutanalyses niet.

Website: http://wateetons.com/over-rot-2/

ISBN 9789461431226 – hardcover – 336 pagina’s – Uitgegeven door Good Cook – Verschenen op 10 augustus 2015 –
Prijs: 29,95 €

naamloos2Zuur – Bas Robben

Alles is dit boek is zuur: van ceviche en zuurkoolkroketjes met gin-mayonaise tot en met in karnemelk gemarineerde kip en yuzulimonade. Bas Robben laat zien dat zuur vaak precies is wat er mist in een gerecht, zonder dat je het zelf doorhebt. Groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap. Maar ook stoofpotten, roomijs en Japanse ramen smaken net een beetje beter met een vleugje zuur.

Zuur is niet alleen qua smaak interessant, maar ook zeker als bereiding. Door middel van leuke achtergrondinformatie doe je kennis op die direct toepasbaar is op je dagelijkse koken. Wedden dat je nooit meer een marinade zonder zuur durft te maken? Dit boek geeft je zestig recepten, van Oer-Hollands tot Oost-Aziatisch, waarin zuur een hoofdrol speelt.

ISBN 9789461431561 – hardcover met illustraties – 240 pagina’s – Uitgegeven door Good Cook – Verschenen in oktober 2016 – Prijs: 24,95 €

451e6063-8c5c-431d-91f2-447ec5b179d4Gone Fishing – Mikkel Karstad

Chef Mikkel Karstad neemt ons mee op een culinaire visreis in Scandinavië en verzamelde in dit boek meer dan tachtig heerlijke visrecepten. Alle gerechten zijn puur natuur en bevatten alleen duurzame vis-, schaal- en schelpdierensoorten. Vanaf zijn jeugd is Mikkel Karstad geïnspireerd door seafood. Hij ving zijn eerste vis tijdens een van de vele reizen langs de kusten van de indrukwekkende Scandinavische landen. In zijn tweede boek Gone Fishing staat één doel centraal: ‘iedereen aan de vis’. Wederom gebaseerd op drie elementen: we proeven nieuwe gerechten als het heerlijk ruikt, smaakt én mooi gepresenteerd wordt. En daar is Gone Fishing uitermate voor geschikt. In 13 hoofdstukken beschrijft de auteur recepten van zoet- en zoutwater vissoorten en schelpdieren; met nauwkeurige beschrijvingen van ingrediënten, het schoon- en klaarmaken van de vis. En de recepten zijn zo eenvoudig dat iedereen ze kan bereiden. Maar Gone Fishing is meer! Het is zo mooi vormgegeven en gefotografeerd dat het de lezer verrukt achterlaat. Het enige dat het boek niet kan doen is… de geuren laten ruiken. Maar zelfs zonder dit zintuig loopt het water gegarandeerd in de mond.

Mikkel Karstad biedt unieke recepten, een verhaal om bij weg te dromen en sfeervolle fotografie. Gone fishing is een avontuur. – Foodies

6 (!) sterren voor het mooiste viskookboek van de laatste tien jaar’ – culinair tijdschrift Eten

Inkijkexemplaar: https://gallery.mailchimp.com/cae866d7ddac2385a0da91907/files/Gone_Fishing_handout.pdf

ISBN 9789402601541 – gebonden – 248 pagina’s – Uitgegeven door Aerial Media Company – Verschenen op 5 oktober 2016 – Prijs: 29,95 €

naamloos3Het nieuwe vegalicious – Alice Hart

De feelgoodfood-bijbel met meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!

Inkijkexemplaar:
https://issuu.com/vbku/docs/9789021562391hetnieuwevegalicious/1

ISBN 9789021562391 – hardcover – 320 pagina’s – Uitgegeven door Kosmos Uitgevers – Verschenen op 8 maart 2016 – Prijs: 24,99 €

naamloos4Smokey Goodness – Jord Althuizen

Het ultieme BBQ boek
Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ. Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on!
a

ISBN 9789021562292 – softcover – 192 pagina’s – Uitgegeven door Kosmos Uitgevers – Verschenen op 6 juli 2016 –
Prijs: 24,99 €

basisboekindia_voorplat_lowres_400Basisboek India – Amandip Uppal

In dit Basisboek India maak je op een relaxte manier kennis met Indiaas koken. Nog onervaren koks kunnen zodoende zelfvertrouwen opbouwen, terwijl ervaren koks meer hun creatieve kant aangesproken zullen zien. De Indiase gerechten in dit boek zijn geschikt voor elke dag, maar net zo goed voor bijzondere gelegenheden, en zowel traditionele favorieten als klassieke gerechten uit Noord- en Zuid-India passeren de revue. Alle recepten blijven trouw aan Indiase tradities, maar zijn tegelijkertijd geschikt voor het hedendaagse koken: zo veel mogelijk van tevoren dingen bereiden, en makkelijk boodschappen doen. Basisboek India maakt Indiaas koken up-to-date en leert je er de basis van. Van daaruit kun je dan gaan experimenteren. Recepten als citroen-saffraankip en kokos- of chilichocolademelk zullen je vast doen watertanden, en ongetwijfeld zal je waardering voor Indiase smaken erdoor toenemen. De eenvoudige, snel te bereiden gerechten zorgen ervoor dat je Indiaas eten op elk moment in je maaltijden kunt inpassen.

ISBN 9789023014928 – hardcover – 256 pagina’s – Uitgegeven door Uitgeverij Becht – Verschenen september 2016 – Prijs: 29,95 €

Voor meer info ivm de kookboekenverkiezing, surf naar www.kookboekvanhetjaar.nl

Follow my blog with Bloglovin

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s