karakter_uitgevers_logo


Hét complete kookboek over de Griekse keuken  

Griekenland – Hét kookboek

Rianne Buis

Rianne Buis

Rianne Buis was redacteur van Allerhande en heeft meegewerkt aan veel boeken die Albert Heijn uitgeeft. Ze heeft 13 jaar op Kreta gewoond en gewerkt (als freelance culinair redacteur en in haar eigen eetcafé). Rianne schrijft al meer dan 25 jaar elke week een mediterrane recept-column voor Trouw.
Tegenwoordig woont zij met haar gezin in Atlanta (VS), geeft ze kooklessen en werkt ze als cateraar voor grote feesten.

De échte Griekse keuken is een goed bewaard geheim en heeft een zeer gevarieerd karakter: van de zonnige schotels van de eilanden tot de eerlijke, pure gerechten uit de bergdorpen. Bekende gerechten zijn dolmades (gevulde wijnblaadjes), gyros, souvlaki en tzatziki. Veel minder bekend zijn regionale specialiteiten als dolmades van aubergine of courgettebloemen, en tzatziki met walnoten en munt.

Op ruim 400 pagina’s worden de geheimen van de bij ons grotendeels onbekende en verrassend veelzijdige Griekse keuken ontsluierd. Het boek biedt een schat aan uiteenlopende recepten, gelardeerd met veel couleur locale en anekdotes, prachtige receptfotografie en de ter plaatse voor het boek geschoten lifestyle-fotografie. De bijzondere afwerking met diverse pregen in het omslag en de volledigheid van dit boek, maken het tot een onmisbare titel in de keuken van iedere kookliefhebber.

Wat een heerlijk kookboek! De verhalen en recepten zijn zo levendig beschreven, dat je niet kan wachten om alles uit te gaan proberen! Je waant je gewoon in Griekenland… […] haast een culinaire roman. Echt een aanrader!

Dit is het beste kookboek over de Griekse keuken van de ruim 50 die ik in het Engels of Nederlands in de kast heb staan. Ik heb zelfs 2 exemplaren, ook één voor ons huis in Griekenland uit angst dat ik mijn Nederlandse exemplaar vergeet mee terug te nemen. De recepten kloppen, het leest gemakkelijk en naast de standaardrecepten staan er ook heerlijke persoonlijke recepten in.

Naamloos

ISBN 9789045209173 – gebonden met leeslint – 400 pagina’s – culinair – Uitgegeven door Karakter Uitgevers –
Verschijnt 15 augustus 2016 – Prijs: 29,99 €

Boeklovers

Advertenties

Een gedachte over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s