L-Kok


De rijke wereld van kloosterkruiden

Tini Brugge & Vanessa van Koppen

Naamloos1

Algemene info: 

Auteur: Tini Brugge & Vanessa van Koppen
Titel: De rijke wereld van kloosterkruiden
ISBN: 9789043525558
Uitgeverij: Kok – Utrecht
Uitgave: hardcover
Pagina’s: 152
Genre: non-fictie, kookboek
a

Over de auteur(s): 

Tini Brugge (1947) is biologe en heeft veel initiatieven genomen en boeken en artikelen geschreven op het gebied van natuur, milieu en (christelijke) spiritualiteit. Liturgisch bloemschikken heeft zich mede door haar inzet in diverse kerkgenootschappen breed verspreid.
a

Over het boek: 

Tini Brugge en Vanessa van Koppen openen de deuren naar De rijke wereld van kloosterkruiden. Zij verbinden de eeuwenlange kloostertraditie van koken met kruiden met eenvoudige aardse recepten: passend bij het seizoen, gezond en lekker. Koken met verse kruiden geeft een extra dimensie aan een gerecht, de dimensie van duurzaamheid, rust en culinair genieten. Het boek bevat inspirerende verhalen vanuit de stilte van een kloostertuin en veel informatie over kruiden en kruidentuinen in Nederland en België. De ‘smakelijke’ kleurenfoto’s van de veertig gerechten maken het helemaal af.
a

Inkijkexemplaar:

https://issuu.com/vbku/docs/de_rijke_wereld_van_kloosterkruiden

aaa
Mijn mening:

Naamloos2Bij het openen van mijn postpakketje was het eerste dat me opviel de mooi grijsblauwe cover met een titel in een speels lettertype. Dit sprak me onmiddellijk aan. Na nader onderzoek heb ik me op de bank geïnstalleerd om deze hardcover nader te onderzoeken.

De rijke wereld van kloosterkruiden wordt ingeleid met een beetje geschiedenis over het onstaan van kruidentuinen.
Het boek is opgedeeld in 4 seizoenen met mooie, serene foto’s van kruiden, bloemen en kloostertuinen.
Ieder jaargetijde wordt voorafgegaan door een passend gedicht.
Data worden gehanteerd om een heilige voor te stellen die gekoppeld wordt aan een kruid.
Niet alleen worden kruiden ontleed, maar er wordt ook tekst en vormgeving gewijd aan de tuinen zelf, afgewisseld door recepten.

En zulk een mooi gestileerd boek vraagt niet alleen om ontdekt en gelezen te worden, maar nodigt je ook uit om de recepten uit te proberen.

Voor mij is dit boek een fantastische aanwinst omdat ik zelf allerlei kruiden kweek. Niets lekkerder dan tijdens het koken snel naar buiten te lopen en een handvol verse kruiden te plukken om in je gerechten te verwerken.

Als laatste hoofdstuk krijg je een mooi overzicht van kruidentuinen in zowel Nederland als Vlaanderen voorgeschoteld waarbij dit mooie boek afgesloten wordt met een register op kruiden – met recept – en een literatuurlijst.
Helemaal achterin zijn er twee pagina’s voorbehouden voor persoonlijke aantekeningen.

Ben je verzot op heerlijke geuren van zelfgekweekte kruiden, mag dit boek zeker niet in je kast ontbreken.
a

Rating: 4/5

Boeklovers

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s