Actualiteit

Querido jeugd


18 mei t.e.m. 28 mei 2016

De Annie M.G. Schmidt-week

met het thema Op avontuur

Hoera! Vanaf vandaag tot en met zaterdag 28 mei 2016 vieren we in het hele land de Annie M.G. Schmidt-week, dit jaar met het thema Op avontuur!

In boekhandels en op scholen in het hele land staan de verhalen van Annie centraal, in het bijzonder de twee themaboeken Dries en de weerwolf en Abeltje.
a

Gratis luister-cd

Luister-cd-300x300Het is ook feest in de boekhandel! Tijdens de feestweek delen zij namelijk een gratis luister-cd uit met 9 voorleesverhalen van Annie. Van de spin Sebastiaan en reus Borremans tot de Miesmuizers en Wiplala – mooie, spannende of grappige verhalen van Annie M.G. Schmidt, voorgelezen door Flip van Duijn. Vergeet er niet naar te vragen als u in de winkel bent – bijvoorbeeld om een mooi Annie-boek te kopen. Op = op!
a

Klem-test-2De grote Annie M.G. Schmidt-quiz

Tijdens de Annie M.G. Schmidt-week kunt u elke dag meedoen met De grote Annie M.G. Schmidt-quiz. Speel het spel (met elke dag nieuwe vragen!) en maak kans op een boek. Aan het einde van de week maken inzenders die elke dag meededen kans op het hele boekenpakket van elf boeken!
a

Themaboeken

7fab12399f2601cb18ed15fa90124cf7_cache_Abeltje – Annie M.G. Schmidt | Philip Hopman
Abeltje gaat werken als liftjongen in het warenhuis Knots. Hij weet heel goed dat hij niet op het geheimzinnige bovenste knopje van de lift mag drukken, maar hij is zo nieuwsgierig dat hij het meteen al op zijn eerste werkdag toch doet.

‘Door de glazen deur zagen ze de eerste etage voorbijschieten, toen de tweede, toen de derde, toen de vierde… De lift minderde niet in vaart… Ze hoorden een licht gekraak… gerinkel van glas… Toen stonden ze daar alle vier in de lift door de glasdeur heen te kijken, vastgenageld van schrik. De lift vloog door de lucht!’

Deze klassieker van Annie M.G. Schmidt is weer als nieuw, door de prachtige nieuwe illustraties van Philip Hopman.

6ceb998c0dc5834f4f9173cf4b5e9bbd_cache_Dries en de weerwolf – Annie M.G. Schmidt & Martijn van der Linden
Iedere avond komt een gevaarlijke weerwolf vanuit de bergen naar beneden. Zijn ogen sproeien vuur en zijn tanden zijn lang en scherp. Alle mensen en dieren in het dorp zijn doodsbang, maar niemand durft iets tegen het monster te doen. Op één klein jongetje na. Dries heet hij en hij heeft een heel verrassend geheim wapen!

(Kind)vriendelijker, ongecompliceerder en humorvoller dan de sprookjes van Andersen en de gebroeders Grimm.’ – De Groene Amsterdammer
a

Juffen en meesters: opgelet!

Cover-lessuggesties-288x300Natuurlijk kunt ook u met uw klas het feest van de Annie M.G. Schmidt-week 2016 meevieren!
Bij de twee themaboeken hebben we lessuggesties gemaakt. Door het aanbieden van verschillende materialen op verschillende niveaus, is het thema geschikt voor kinderen van groep 1 tot en met 6.

Bij zowel Abeltje als het prentenboek Dries en de weerwolf werden lessuggesties gemaakt. De suggesties variëren in moeilijkheidsgraad, zodat er voor alle leeftijden een passende opdracht bij zit.

Download de lessuggesties hier.
a

Meer materialen?

Kijk snel op de website voor een affiche, kleur- en tekenplaat en natuurlijk het logo!

 

Follow my blog with Bloglovin

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s