In the spotlight

Manteau-logo

Wat als…?

Import

Pieter Aspe

pieter_aspe

Pieter Aspe (°1953), trok na zijn middelbare studies naar Gent om er Politieke en Sociale Wetenschappen te studeren. Dat hield hij echter nog geen jaar lang vol en daarna volgde een serie van de meest uiteenlopende beroepen vooraleer hij zijn roeping als schrijver vond. 

Pieter Aspe is voltijds auteur sinds 1996. Aspe schrijft misdaadromans met als hoofdpersonen adjunct-commissaris Pieter Van In en substituut (officier van justitie) Hannelore Martens, die in het debuutverhaal van Aspe Het vierkant van de wraak zijn geliefde wordt. De meeste verhalen spelen zich in Brugge af. Daarnaast schreef Aspe ook twee jeugdboeken, Bloedband en het vervolg Luchtpost en twee novellen, Grof Wild en De Japanse Tuin.

In 2001 ontving Aspe de Hercule Poirotprijs voor zijn roman Zoenoffer. In opdracht van VTM werden in Brugge de eerste tien misdaadromans van Aspe verwerkt tot televisieserie, getiteld Aspe. Er werd ook een tweede reeks opgenomen maar die was geen verfilming van Aspe’s boeken. Wel werd onder het toeziend oog van Pieter Aspe zelf, voortgebouwd op het elan van de boeken. Jooris Van Hulle heeft in Pieter Aspe, Portret van een toptalent (2012) een uitgebreide biografie over de auteur neergepend.

Je kan Pieter Aspe volgen via Facebook.  

Pieter Aspe veroordeelt alle vormen van geweld en is verbolgen over de recente aanslagen die dichter bij en verder weg van huis werden gepleegd. De beelden en berichtgeving van die gebeurtenissen achtervolgden hem tot in zijn schrijfkamer. In Import stijgt de terreurdreiging ongenadig naar code rood. Net zoals in zijn vorige boek Het oor van Malchus, bedient Pieter Aspe zich in Import van het ‘wat als’-principe: wat als er tussen de massa’s vluchtelingen die in ons land aankomen een mol zit, met alleen maar slechte bedoelingen? Met elk boek breidt Pieter Aspe zijn oeuvre uit met alleen maar sterker en treffender werk.

Het lijk van een man spoelt aan op het strand van Zeebrugge. Een gokker belt de politie. Kort daarop worden hij en zijn buren op brute wijze vermoord door twee Russische criminelen. Toeval? Of iets veel ergers? Van In onderzoekt de bizarre moorden, maar staat voor een raadsel. Hij krijgt ongevraagd de hulp van Hakim, een Syrische vluchteling die voor de Europese veiligheidsdienst werkt. Samen vormen ze een verbazend sterk team, tot blijkt dat terroristen van plan zijn een bomaanslag te plegen. Achterdocht en paranoia verblinden het rechercheteam en dreigen het onderzoek te verscheuren. Wie kan Van In nog vertrouwen? Wie zijn de vijanden die het land op zijn grondvesten doen wankelen? De ultieme nachtmerrie van iedere veiligheidsdienst.

L-Aspe NV

Lees het eerste hoofdstuk: 

https://issuu.com/wpgbe/docs/voorpublicatie_import_pieter_aspe

Naar aanleiding van de lancering van Import, engageerde vliegende reporter Luc Haekens zich op vraag van Aspe NV om te onderzoeken hoe de man in de straat nu werkelijk denkt over Vlaanderens meest succesvolle thrillerauteur. Het resultaat ziet u in onderstaande video:

ISBN 9789022332443 – paperback – 320 pagina’s – Uitgegeven door Manteau – Verschenen op 19 april 2016 – Prijs: 24,99 € 

Boeklovers

Plaats een reactie