Persbericht·Verwacht

L-Kok


Vlak voor de oorlog staat een Joodse vrouw noodgedwongen haar baby af

Rachels verzet

Julie Thomas


Julie Thomas

Julie Thomas woont in Cambridge, Nieuw-Zeeland. Ze werkte zeven jaar aan haar roman naast haar fulltime baan als tekstschrijver en producer voor film en tv. De jongen, de viool en de meester heeft ze eerst in eigen beheer uitgegeven en ontving veel vijfsterrenrecensies. Rachels verzet is het los te lezen vervolg op dit boek en in 2017 zal ook het laatste deel in de trilogie verschijnen.

Rachels verzet is het langverwachte vervolg op De jongen, de viool en de meester van de Nieuw-Zeelandse auteur Julie Thomas.  Deze historische roman vertelt ons meer over de indrukwekkende geschiedenis van de familie Horowitz. In het boek onthult een dagboek niet alleen een schrijnende familiegeschiedenis, maar ook een verhaal van onvoorwaardelijke liefde. Rachels verzet is een meeslepend verhaal, voor de fans van Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay.

Dr. Jakob (Kobi) Voight is kunstenaar en doceert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Melbourne. Hij besluit een sabbatical te nemen van drie maanden en naar Duitsland te reizen. Vlak voor zijn vertrek krijgt hij van zijn moeder een dagboek dat zij heeft gevonden tussen de spullen van zijn overleden oma. Het is geschreven in het Hebreeuws en bevat prachtige pentekeningen.

Als Kobi in Berlijn is, neemt hij het dagboek mee naar een synagoge en vraagt daar aan een geleerde die veel weet over de Shoah om het te vertalen. Terwijl hij ronddwaalt in de stad leest hij het boek en ontdekt dat het een liefdesbrief is van een moeder aan haar buitenechtelijke kind dat werd geboren in 1942. Tijdens het lezen realiseert hij zich dat hij deel uitmaakt van een ingewikkeld web dat zich uitstrekt van de tijd van de holocaust tot nu en dat nieuw licht werpt op al zijn overtuigingen.

ISBN 9789029724845 – paperback/softback – 320 pagina’s – Uitgegeven door Uitgeverij Voorhoeve – verschijnt 19 april 2016 – prijs 19,99 € 

Boeklovers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s