Persbericht·Verwacht

EPO


Een spannend sprookje over programmeren 

Hello Ruby

Linda Liukas

Linda Liukas

Linda Liukas (1986) is programmeur, verhalenverteller en illustrator uit Finland. Ze wil haar liefde voor programmeren overbrengen, en dat is volgens haar allesbehalve alleen voor mannen. Zo richtte ze ‘Rails Girls’ op, een wereldwijde community die meisjes en vrouwen leert programmeren. In België zijn er de workshops van Rail Girls Brussel. Linda studeerde aan de Aalto University in Helsinki en aan Stanford University.

Ruby is een klein meisje met een grote fantasie. In haar wereld kan alles, als ze het maar echt wil. Wanneer haar vader haar vraagt op zoek te gaan naar vijf verborgen edelstenen, gaat Ruby vastberaden op weg en maakt veel nieuwe vrienden: de Sneeuwluipaard, de Vossen, de Pinguïns, de Robots en Django met zijn python.

Terwijl Ruby op avontuur gaat, leer je alles over de principes van programmeren, zoals grote problemen opdelen in kleine, patronen herkennen, stap-voor-stap plannen maken en creatief denken.

Met heel veel activiteiten, spelletjes en knutselopdrachten! Ga meteen aan de slag, zonder beeldscherm:
⇒ Bouw je eigen computer van papier!
⇒ Leer over patronen, herhalingen en algoritmes!
⇒ Verzin je eigen computertaal! 

Een spannend en avontuurlijk verhaal dat jonge lezers vanaf 5 jaar digitale vaardigheden bijbrengt en creatieve oplossingen leert zoeken. Kinderen die dat kunnen, hebben de wereld aan hun voeten! Maar ook volwassenen kunnen er van leren…

Coderen is de taal van de toekomst, en ieder kind zou die taal moeten leren. Hello Ruby is een spannend en avontuurlijk verhaal dat jonge kinderen digitale vaardigheden bijbrengt en creatieve oplossingen leert zoeken. Kinderen die dat kunnen, hebben de wereld aan hun voeten! – Neelie Kroes, ambassadeur van StartUp Delta en Codepact.

Zie ook: helloruby.com

Programmeren is de taal van de 21ste eeuw. In verschillende Europse landen is het al een schoolvak, en ook in Vlaanderen klinkt de vraag naar digitale vaardigheden voor kinderen steeds luider. De Finse programmeur-auteur-illustratrice Linda Liukus promoot programmeren voor jongens én meisjes. Op 9, 10 en 11 maart stelt ze de Nederlandse vertaling van haar programmeersprookje ‘Hello Ruby’ voor in Amsterdam.
a

Interviews:

Speciaal voor de lancering van de Nederlandse vertaling komt Linda Liukas op 9, 10 en 11 maart naar Amsterdam. Het boek wordt officieel gelanceerd in ‘Nemo’ op woensdag 9 maart met een codeerevent voor kinderen. Ook de pers is van harte uitgenodigd.
Op donderdag 10 maart en vrijdag 11 maart kan je Linda Liukas interviewen. Op vrijdag 11 maart zal de auteur ’s avonds een lezing geven in ‘De Balie’.

a
Introductie (in Engels): 

ISBN 9789057124624 – hardcover – 112 pagina’s – Uitgegeven door Uitgeverij Nieuwezijds – verschijnt in maart 2016 –
prijs 17,95 €

Dit boek wordt in België verdeeld door Uitgeverij Epo. Lezers kunnen het boek hier bestellen van zodra het beschikbaar wordt op 4 maart. (En vanaf dan natuurlijk ook gewoon via hun boekhandel.)

Boeklovers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s