Actualiteit

Manteau-logo

Ter gelegenheid van de scholencampagne “Te Gek?!”

Als je iemand verliest die je niet kan verliezen

Ish Ait Hamou 


Ish ait Hamou

Ish Ait Hamou, geboren op 9 april 1987, is afkomstig uit een sportieve familie. Zijn fascinatie voor dansen ontstond toen hij als kleine jongen de moves van Michael Jackson zag. Op zijn achttiende kon hij als choreograaf aan de slag voor Adidas in Duitsland. Bij het grote publiek is Ish vooral bekend als choreograaf en jurylid van So You Think You Can Dance. Van jongs af schrijft Ish verhalen en omdat hij zijn liefde voor dans en choreografie combineert met die voor woorden, omschrijft hij zichzelf liever niet als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als storyteller. Van zijn debuut Hard hart werden 10.000 exemplaren verkocht.

Ish Ait Hamou bedacht voor de nieuwe scholencampagne van Te Gek?! een onwaarschijnlijk verhaal. Elke zin is het waard om drie keer gelezen te worden, en tegelijk wil je zo snel mogelijk naar de volgende bladzijde.

Soms kan het behoorlijk fout gaan. Dat is precies wat er gebeurt bij dokter Sheila. Het leven lachte haar toe. Ze was een topchirurg, werkte in een vermaard ziekenhuis en had de beste man ter wereld. Tot het noodlot haar genadeloos trof. Sheila wordt overgeplaatst naar een eenvoudig ziekenhuis in een klein stadje en zal daar moeten vechten tegen vele vooroordelen. En vooral tegen zichzelf. De spoken in haar hoofd zijn immers een goed bewaard geheim. Onderweg naar haar nieuwe leven ontmoet ze in de trein Sulayman, een Palestijnse vluchteling die twee jaar in het land verblijft. Een paar dagen later komt er een spoedgeval binnen in het nieuwe ziekenhuis. Een man is zwaar toegetakeld door messteken. Dokter Sheila wordt erbij gehaald. Ze is bloednerveus. Ze wil vooral niet dat de geschiedenis zich herhaalt… Ish Ait Hamou bedacht voor Te Gek?! een onwaarschijnlijk verhaal. Elke zin is het waard om drie keer gelezen te worden, en tegelijk wil je zo snel mogelijk naar de volgende bladzijde. In januari 2016 gaat een intensieve campagne van start waarvan Selah Sue het meterschap op zich neemt.

In samenwerking met NMBS heeft Ish op zondag 24 januari 80 mensen uitgenodigd om de novelle samen met hem in primeur te lezen op de trein van Oostende en Leuven. 80 gelukkigen lazen van Oostende tot Leuven de novelle, waarna Ish met hen de trein terug nam van Leuven naar Oostende. Tijdens deze ongeveer twee uur durende rit, is hij met hen in gesprek gegaan over de novelle, het lot en de manier waarop een toevallige ontmoeting een leven kan veranderen.

Sedert dinsdag 26 januari is Als je iemand verliest die je niet kan verliezen overal te koop en trekt Ish Ait Hamou samen met meter Selah Sue, peter Guy Swinnen, kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens en minister Hilde Crevits de scholencampagne van Te Gek?! op gang.

Neem zeker ook een kijkje op de site van Te Gek?! Deze is zeker het bekijken waard!!!

affiche scholencampagne

ISBN 9789022332504 – paperback – 128 pagina’s – Uitgegeven bij Manteau – verschenen op 26 januari 2016 – Prijs: 15,00 €

Boeklovers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s