Persbericht

luitingh-sijthoff

Luitingh-Sijthoff acquireert rechten nieuwe Stephen King

Wisseling van de wacht

Stephen King

S. King
Stephen King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder ruim vijftig horror- en fantasyboeken. Alle titels werden wereldwijde bestsellers. In 2015 ontving King de prestigieuze National Medal of Arts (NEA) uit handen van president Barack Obama. De NEA’s worden elk jaar uitgereikt door het Witte Huis en de National Endowment for the Arts. Het is de hoogste onderscheiding die een kunstenaar kan krijgen voor zijn bijdrage aan de schone kunsten in de Verenigde Staten. In 2015 verschenen twee nieuwe boeken van Stephen King: De eerlijke vinder, het vervolg op Mr. Mercedes, en De bazaar van boze dromen, een bundel met 20 korte verhalen.

mr-mercedesLuitingh-Sijthoff heeft de rechten geacquireerd voor Stephen Kings nieuwe boek, End of Watch (Wisseling van de wacht), het derde deel van de trilogie rondom detective Bill Hodges en de Mercedes Killer. Eerder verschenen al Mr. Mercedes en De eerlijke vinder. De vertaalrechten van End of Watch werden in Nederland verhandeld door literair agent Paul Sebes van agentschap Sebes & Bisseling. Wisseling van de wacht verschijnt op 7 juni 2016.

9789024567249Met Wisseling van de wacht sluit Stephen King zijn trilogie rondom gepensioneerd detective Bill Hodges en meervoudig moordenaar Brady Hartsfield af. Het boek is een vervolg op de gebeurtenissen in Mr. Mercedes, waarin Hartsfield acht mensen vermoordde en in een coma raakte, en De eerlijke vinder, waarin Hodges wordt herenigd met zijn oude detectivevrienden Jerome en Holly.

In het laatste deel worden Hodges en zijn collega’s andermaal geconfronteerd met moorden die gelinkt kunnen worden aan de Mercedesmoorden uit het eerste deel. De drie delen vormen een trilogie, maar zijn ook afzonderlijk te lezen.

9789024569885_frontEerder deze week verscheen De bazaar van boze dromen van Stephen King: twintig verhalen van de beste verhalenverteller ter wereld, waarvan achttien nog niet eerder in Nederlandse vertaling zijn verschenen. Naast een luxe paperback is De bazaar van boze dromen ook verkrijgbaar als gelimiteerde gebonden editie.
a

22-11-1963-stephen-king-boek-cover-9789024558964In februari 2016 start in de VS de televisieserie 22-11-1963, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van King waarin Jake Epping (gespeeld door Golden Globe-winnaar James Franco) terug in de tijd reist om de moordenaar van J.F. Kennedy te stoppen.

De serie is geproduceerd door J.J. Abrams (Lost, Mission Impossible III) in opdracht van videostreamingdienst Hulu.
a

Wil je snel bijlezen? Koop Mr. Mercedes hier

Ben je hongerig naar meer? Koop deel 2 hier

Boeklovers

Advertenties

2 gedachten over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s