Persbericht

L-VBK

Elly’s Choice, het eBook abonnementsmodel, verlegt haar grenzen

Primeur voor de Belgische markt

In samenwerking met PLUS Magazine
is de lancering van 
www.ellyschoice.be een feit!

EllysPlus

Antwerpen, 21 oktober 2015,

Sinds de lancering in augustus 2014 in Nederland, is Elly’s Choice, het eBook abonnementsmodel, uitgegroeid tot een belangrijke speler in de eBookmarkt. Reden dus om uit te breiden naar Vlaanderen.

Dankzij de samenwerking met mediapartner Plus Magazine kan Elly’s Choice het abonnementsmodel gericht in de Belgische markt zetten.

Waarom Plus Magazine als mediapartner?

Er zijn onderling veel raakvlakken en synergieën. Tevens heeft Plus Magazine een trouw lezerspubliek  dat houdt van boeken. Alle lezers van Plus Magazine krijgen deze maand gratis een proefabonnement cadeau.

Plus Magazine, het enige maandblad voor 50-plussers, maakt maandelijks een afspraak met meer dan 370.000 lezers die kunnen rekenen op de expertise die Plus Magazine hen brengt over gezondheid, vrije tijd, recht & geld, samenleving en lifestyle.

Wie is Elly?

Elly’s Choice is een uniek abonnementsmodel voor eBooks. Per maand worden er 10 toptitels geselecteerd voor de abonnees.  Deze 10 eBooks bestaan uit 5 eBooks uit het basispakket en 5 eBooks uit een aanvullend pakket naar keuze; gericht op de vrouwelijke lezer, de mannelijke lezer of de literatuurliefhebber. De prijs is 2,99 € per maand bij een jaarabonnement.

Vele bekende auteurs zoals bijvoorbeeld Herman Koch en Nicci French zijn alvast een samenwerking aangegaan met Elly’s Choice.

Maar om het aanbod ook op maat van Vlaanderen aan te bieden, hebben volgende auteurs eveneens hun akkoord gegeven: thrillerauteur Jo Claes, winnaar van de Gouden Strop 2015 alsook thrillerauteur Bavo Dhooge. Beiden geven hun werk uit bij uitgeverij Houtekiet, partner van Veen Bosch & Keuning België.

Quote Jo Claes: ‘Wat mij zo aanspreekt in Elly’s Choice, is dat het een mes is dat aan twee kanten snijdt. Enerzijds krijgen mensen op deze manier de mogelijkheid om zich tegen een heel interessante prijs goede boeken aan te schaffen. Anderzijds biedt het schrijvers een unieke gelegenheid om hun lezerspubliek enorm uit te breiden. Een win-winsituatie dus.’

Quote Bavo Dhooge: “Als schrijver tracht ik me met elk boek weer heruit te vinden. Daarom ben ik ontzettend verheugd deel te mogen uitmaken van Elly’s Choice, een innovatieve manier –waarmee ook het boekenvak zich deels heruitvindt – om mensen te laten genieten van boeken, en waar door de democratische prijzen de nadruk ligt op het leesplezier en het grote aanbod.”

De selectie van de eBooks wordt gemaakt door een redactieraad met experts uit de branche. Aan uitgeverskant is partner Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep één van de stuwende krachten.

Elly’s Choice speelt in op het veranderingsproces waarin de boekenmarkt zich bevindt en gaat naar verwachting zorgen voor uitbreiding van deze markt door het op een laagdrempelige manier aanbieden van eBooks.

Laurence Festraets, verantwoordelijke uitgever van Plus Magazine: Aan onze lezers het aanbod van Elly’s Choice voorstellen, lijkt me heel coherent met het gedrag van onze doelgroep. 44% van de  Plus Magazine lezers besteden het meeste van hun vrije tijd aan het lezen en 66% van de 50-plussers gebruiken een tablet.  Die combinatie zal zeker zorgen voor een mooie verwelkoming van Ellys Choice door de Plus lezers.

Vé Bobelyn, woordvoerder van http://www.ellyschoice.be: Het is een krachtig model waarin auteurs en lezers centraal staan. Het staat voor kwaliteit, gemak en we verbreden de boekenmarkt op een andere manier. Wij staan open voor samenwerkingen met bestaande en nieuwe partijen om lezen aantrekkelijk te maken voor iedereen.

Noot: Elly’s Choice is het abonnementsmodel voor eBooks waarbij je voor 2,99 euro per maand elke maand 10 eBooks krijgt. Na het downloaden zijn de eBooks altijd en overal te lezen op tablet, e-reader, smartphone en computer.

Boeklovers

Advertenties

2 gedachten over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s