Gastrecensie

L-Boekerij


Q – 1 Zin

Jackie van Laren

coenraad

 Recensie van Coenraad De Kat
a
a
a

Algemene info:
Auteur: Jackie van Laren
Titel: Q-trilogie – 1 Zin
ISBN: 9789022573730
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij
Genre: roman
Pagina’s: 352
Uitgave: paperback
a

Over het boek:
In Zin, het eerste deel in de driedelige Q-serie van Jackie van Laren, gaat Nina de Wit een maand lang werken voor de wereldberoemde, schathemelrijke trance-dj en producer Wessel Quist, bijgenaamd Q. Hij is een vreselijk aantrekkelijke player met een absurd drukke agenda en hij heeft een personal assistent nodig. Nina is grootgebracht door vrijgevochten kunstzinnige hippie-ouders en ze wil niets liever dan zich ontworstelen aan dat verleden. Een baan, een huis en een man zijn haar ideaal. Q, ongenaakbaar, ongrijpbaar, voortgedreven door een geheim uit zijn verleden, is precies het soort man dat ze niet zoekt. Maar daar trekt Q zich niets van aan…

Zin is een snelle en heerlijke roman die je niet wil wegleggen. – **** hebban.nl 

Zin is deel een van een heerlijk romantische en vrolijke trilogie over een Hollandse Grote Liefde in de internationale wereld van de dance. Voor lezers van onder andere Jennifer Probst. 

Jackie van Laren over de Q-trilogie in Van Debutant tot Bestseller:

a
Coenraads mening:

Een tijdje geleden heb ik van Uitgeverij J.M. Meulenhoff Uitgeverij Boekerij dit boek ontvangen.

Wessel Quist, ook wel Q genoemd, is een wereldberoemde dj in de trancemuziek en oprichter van het Moonbeam-event. Q is zeer aantrekkelijk en houdt er ook een woest seksleven erop na. Op een dag komt Nina de Wit solliciteren voor de baan als PA van Q. Nina is totaal niet thuis in deze wereld, maar krijgt toch de baan. Nina raakt in de ban van Q en dit zorgt ervoor dat de remmen los gaan en veel principes overboord worden gezet.

Jackie van Laren neemt je mee in de wereld van de trance. Een wereld die me totaal niet bekend is maar Jackie weet het zo te vertellen dat je, voor je het weet, er midden in zit.
Nina en Q, de twee karakters zijn de hoofdrolspelers in dit verhaal. Beide hebben een verleden en hebben daar duidelijk moeite mee om die te verbreken en hun grenzen worden langzaam verlegd. Voor ze het weten geven ze zich beetje bij beetje steeds meer “bloot”. Nina en Q groeien tijdens het verhaal en worden steeds menselijker en dit geldt ook voor de andere karakters.

Jackie hanteert een manier van schrijven die jong, vlot en hip is. Hoofdstukken zijn kort waardoor je door blijft lezen. De erotiek en spanning tussen die twee spat ervan af, deze scenes zijn totaal niet platvloers of vulgair.
Regelmatig heb ik met een glimlach zitten lezen. Het eindigt met een cliffhanger en hierdoor word je getriggerd dat je het tweede deel Lief ook wilt lezen. Op de cover staat “roman” maar wat mij betreft is het predicaat “chicklit” beter op zijn plaats.

Zin is het debuut van Jackie van Laren en het eerste deel van een trilogie. Inmiddels ligt het tweede deel die de titel Lief heeft ook in de boekhandel. Een debuut waar Jackie trots op mag zijn!
a

Rating: 4/5
a

Boeklovers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s