Persbericht

karakter_uitgevers_logoMuren van verraad

Nova Ren Suma

Krijgt een schuldige uiteindelijk altijd haar verdiende straf? Of zal een onschuldige voor altijd de last van de schuld blijven dragen? Dat is de vraag die in Muren van Verraad uiteindelijk tot een verrassende ontknoping zal leiden.

suma

Nova Ren Suma is auteur van diverse Young Adult-boeken. Ze heeft voor diverse uitgeverijen gewerkt, geeft YA-schrijfworkshops en woont in New York. 

Muren van verraad iseen verhaal verteld door twee verschillende stemmen: de een zit in een jeugdgevangenis, de andere is een danseres met een mooie toekomst. Op het eerste gezicht zijn Amanda en Violet complete vreemden die niets met elkaar gemeen hebben – zo lijkt het op zijn minst.

Muren van verraad is het verhaal van een meisje met een veelbelovende toekomst voor zich. Een meisje wiens leven in één tragische middag draait van veelbelovend naar uitzichtloos. Een meisje dat uiteindelijk een stem – en gerechtigheid – krijgt.

Amber zit vast in Aurora Hills, een beveiligde jeugdinrichting. Als op een nacht alle sloten openspringen, ontstaat er totale gekte onder de 42 meisjes die er hun straf uitzitten. De een grijpt haar kans om te ontsnappen, de ander weet niet wat ze met de nieuw verworden vrijheid aanmoet.

Violet is een danseres die op het punt staat naar New York City te vertrekken om als ballerina door te breken. Hoewel uiterlijk onbewogen en als altijd met zichzelf ingenomen en egoïstisch, kan ze de dood van haar vriendin Orianna niet vergeten. Niet omdat ze zich schuldig voelt, maar vanwege het mogelijke effect ervan op haar huidige leven en haar dansopleiding aan het prestigieuze Juilliard.

Langzaam wordt duidelijk dat Amber en Violet nauw met elkaar verbonden zijn door Orianna. Ook zij had een glorieuze toekomst als ballerina voor zich liggen, maar anders dan Violet moet ze knokken voor ieder klein kansje in het leven. Desondanks is Violet jaloers op Ori, wetende dat zij nooit zal kunnen tippen aan Ori’s natuurlijke talent voor ballet. Als Violet in een vlaag van woede en jaloezie twee concurrentes vermoord, zorgt ze ervoor dat Orianna voor de dubbele moord opdraait en zo bij Amanda in Aurora Hills belandt.

Als Violet na jaren een bezoek brengt aan de jeugdgevangenis, blijkt deze gesloten te zijn nadat alle gevangenen op onverklaarbare wijze en onder mysterieuze omstandigheden om het leven zijn gekomen. Krijgt een schuldige uiteindelijk altijd haar verdiende straf? Of zal een onschuldige voor altijd de last van de schuld blijven dragen?

ISBN 9789045209821 – paperback – 352 pagina’s – Uitgegeven bij Karakter Uitgevers – verschijnt 31 juli 2015 – prijs 19,99 € – ook verkrijgbaar als e-book

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s