Recensies

Logo_CC-ZWW


Bloedverwanten

Els Ruiters

Els Ruiters

Algemene info: 

Auteur: Els Ruiters
Titel: Bloedverwanten
ISBN: 9789461091475
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Genre: thriller
Pagina’s: 296
Uitgave: paperback
a

Over de auteur(s): 

Els Ruiters (Eindhoven, 1964) debuteerde in 2005 met het jeugdboek De Drakenmeester, een ontroerend verhaal over een jongen die zichzelf weet te overwinnen met de hulp van een ongewoon huisdier. Binnen drie maanden was De Drakenmeester uitverkocht en het werd dan ook meteen herdrukt.

Dat droomdebuut was het begin van een reeks boeken over uiteenlopende onderwerpen en voor totaal verschillende doelgroepen. Els schrijft afwisselend voor zowel kinderen als voor young adults. Daar blijft het echter niet bij. Naast de jeugdboeken en de romantische fictie komt daar nu het crimegenre bij. Ze is altijd op zoek naar iets nieuws, iets anders om het schrijven voor zichzelf uitdagend te houden. 

Els woont in Eindhoven, is getrouwd en heeft twee volwassen dochters. Ze werkt bij een reclamebureau en heeft zelf een kleine grafische studio. Naast haar werk en het schrijven maakt ze tijd vrij om saxofoon te spelen. Ze houdt van lezen, verdiept zich met plezier in grafische software en kijkt op z’n tijd graag naar een film.

Neem ook een kijkje op haar website.
a

Over het boek: 

Als niets is wat het lijkt, wie kun je dan nog vertrouwen? 

Als hoofdcommissaris Havinga wordt neergeschoten, ontdekken rechercheur Ava van Amstel en haar collega Rob Welsman dat hun baas op eigen houtje en in het grootste geheim bezig is met een onderzoek. Al zijn aantekeningen zijn in een code, die niet te kraken lijkt, waardoor Ava vermoedt dat er een insider bij betrokken is.

Ava’s wereld staat op zijn kop na een aanslag op haar chef Gé Havinga. Ze stort zich op de zaak en ontdekt dat haar baas bezig was met een geheim onderzoek. Ze snapt al vlug dat hij aanwijzingen voor haar heeft achtergelaten, maar hoe ze zich er ook in vastbijt, het lukt haar niet om de gecodeerde hints te ontrafelen. Niettemin raakt ze steeds verder verstrikt in de weerzinwekkende wereld die Gé onderzocht voor hij werd neergeschoten…

Het spoor leidt naar internationaal netwerk. Ava en Rob weten een heleboel stukjes van de puzzel boven tafel te krijgen, maar er ontbreekt te veel informatie om het geheel te zien.
En het ergste is: steeds is iemand hen een stap voor. Is Van Dalsum, de plaatsvervangend hoofdcommissaris, wel te vertrouwen? Hoe zit het met Harmon Wilbrink, die Ava als een schaduw lijkt te volgen? Terwijl haar wantrouwen jegens haar nieuwe collega’s groeit, komt Ava stap voor stap dichter bij de waarheid, maar ook bij het gevaar.
Dat de code gekraakt moet worden om de bende op te rollen, wordt al snel duidelijk. Maar hoe kraak je een code, als je de sleutel niet kent?
a

Mijn mening: 

Goed gekozen cover van een jong meisje dat zich gevangen voelt.
Het boek begint met een zeer krachtige intro die heel goed gekozen is en onmiddellijk aanspreekt om verder te lezen.
Het verhaal is zeker niet ongeloofwaardig. Pedofilie en aanverwante zaken komen meer voor dan we zelf willen en het is al dikwijls gezegd dat het zelfs in hogere kringen voorkomt.
Ik lees in het nawoord dat dit het derde boek is met Ava in de hoofdrol. Voor mij was dit het eerste boek met haar en ik vind dat de auteur er een zeer sterke persoonlijkheid heeft van gemaakt, met toch dat peperkoeken hartje op het juiste moment.
Plot steekt zeer goed in elkaar. Met het intro weet je dat het boek over kindermisbruik gaat, maar het is na pas enkele hoofdstukken dat je merkt dat het veel verder gaat en het de richting van pedofilienetwerken inslaat. Goed gevonden.
Bloedverwanten is zeker en vast een aanrader en verdient 4/5 sterren en bij deze kan ik mijn lijstje met auteurs aanvullen met een nieuw te volgen schrijfster.
a

Boekpresentatie:

Op vrijdag 21 augustus staat ‘s avonds de presentatie gepland bij Boekhandel Van Piere in Eindhoven. Wie wil komen is van harte welkom!
a

Leesfragment:

http://www.crimecompagnie.nl/userfiles/files/preview9789461091475.pdf
a

Rating: 4/5
a

Met dank aan De Crime Compagnie voor het leesexemplaar.

Boeklovers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s