In the spotlight

L-De bezige bij

Ga heen, zet een wachter is het geniale vervolg op Harper Lee’s roman Spaar de spotvogel en is nu verkrijgbaar in de boekhandel!

Ga heen, zet een wachter

Harper Lee

Harper Lee laat in deze roman zien hoe de personages uit Spaar de spotvogel zich aanpassen aan de turbulente gebeurtenissen die Amerika halverwege de jaren vijftig transformeerden.

Harper Lee

Nelle Harper Lee is een Amerikaans schrijfster. Zij is vooral bekend geworden door de roman To Kill a Mockingbird uit 1960, die een Pulitzer-prijs won in 1961. Het boek werd in het Nederlands vertaald als Spaar de spotvogel. Het is in meer dan veertig talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan dertig miljoen exemplaren van het boek verkocht. 

De 26-jarige Jean Louise Finch – ‘Scout’ – vertrekt vanuit New York om haar vader Atticus in Maycomb, Alabama te bezoeken. Tegen de achtergrond van de spanningen rond de burgerrechten en de politieke strijd in het zuiden van Amerika, ervaart Jean Louise een bitterzoete thuiskomst wanneer ze de waarheid leert over haar familie, haar geboortestad en de mensen die ze liefheeft. Herinneringen uit haar jeugd komen bovendrijven en haar waarden en overtuigingen worden op de proef gesteld.

Hoe dan ook fascinerende lectuur: een ongegeneerde blik in de keuken van een mythische schrijfster en hoe ze dit vroege boek heeft omgewerkt tot een onverwoestbare klassieker. – De Standaard

Vele, inmiddels iconische, personages uit Spaar de spotvogel keren terug in Ga heen, zet een wachter, dat een perfect portret schetst van een jonge vrouw en haar wereld die beide een pijnlijke, maar noodzakelijke verandering doormaken.

Het boek waar de wereld al een halve eeuw op wacht. – Het Nieuwsblad

Ga heen, zet een wachter werd halverwege de jaren vijftig geschreven en is een onvergetelijke roman, vol wijsheid, menselijkheid, passie en humor. Een ontroerend boek dat niet alleen een prachtig tijdsbeeld oproept, maar ook relevant is voor onze huidige tijd. Het bevestigt de voortdurende kracht van Spaar de spotvogel en geeft tegelijkertijd extra diepte en een nieuwe betekenis aan deze Amerikaanse klassieker.

ISBN 9789023497820 – gebonden – 272 pagina’s – Uitgegeven bij De Bezige Bij – verschenen op 2 juli 2015 – prijs 19,90 € 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s