In the spotlight

letterrijn def-1


Wordt verwacht bij LetterRijn 

Verbrande levens

Claudia Biegel

Claudia Biegel (Amsterdam, 1957) studeerde culturele antropologie. Als journalist schreef ze onder andere voor Trouw en Plus Woman. Tegenwoordig werkt ze als hoofdredacteur bij een kennis- en adviescentrum en is ze columniste voor Catherine.nl.
Ze woont met man en twee kinderen in Amsterdam.

In oktober 2015 is het precies tien jaar geleden dat elf vluchtelingen omkwamen bij een brand in het cellencomplex van Schiphol-Oost.
Niet alleen de titel Verbrande levens verwijst naar deze dramatische gebeurtenis. Ook de compositie van de bundel refereert hieraan en bevat elf verhalen die zich ieder afspelen in of rondom de herkomstlanden van de elf slachtoffers.

Verbrande levens gaat over de vraag waarom mensen op de vlucht slaan.
Wat bezielt een mens om alles en iedereen achter te laten voor een duistere sprong in het onbekende?
De verhalen in deze bundel laten zien dat vluchten geen onlogische beslissing is van abnormale mensen, maar een logische beslissing van normale mensen in abnormale omstandigheden.

Vluchtelingen zijn mensen van vlees en bloed, die een bestaan proberen op te bouwen. Net als iedereen knopen ze relaties aan, krijgen ze kinderen, verliezen ze soms geliefden, hebben ze een baan of zoeken ze naar werk en maken ze doorlopend keuzes in hun leven.
De verhalen lezen als korte flitsromans en trekken je een wereld in waar mensenrechten niet meer zijn dan zeepbellen in een overvolle wastobbe.

Naast de verhalen staat er ook een korte beschrijving in het boek van de situatie medio 2015 van het vluchtelingenvraagstuk.

ISBN 9789491875205 – hardcover – Uitgegeven door LetterRijn – verschijnt 26 oktober 2015 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s