Leesfragment

Querido jeugd


Mijn bijzonder rare week met Tess 

Anna Woltz

Anna Woltz

Anna Woltz (Londen, 29 december 1981) groeide op in Den Haag. Ze hield van lezen, koken en dierenschooltje spelen samen met haar zusje. Tegelijkertijd verzon ze spannende, droevige en fantastische verhalen over de wilde avonturen van weeskinderen en charmante jongens van adel. Die verhalen schreef ze op, maar verder dan twee hoofdstukken of een half boek kwam ze nooit. Als vijftienjarige hield Anna even op met fantaseren en schreef ze een jaar lang columns voor de Volkskrant over haar leven op school: ze vertelde de volwassen lezers alles over schoolfeesten, preken van leraren, gymles, verliefdheid en de fraudebestendigheid van proefwerken. Die stukjes werden gebundeld in het boekje Overleven in 4B. Twee jaar later schreef ze haar eerste kinderboek, dat uitkwam in 2002: Alles kookt over. Anna studeerde geschiedenis in Leiden en schrijft nu de hele dag kinderboeken in Utrecht. Soms schrijft ze over echte dingen – zoals het boek Red mijn hond! (genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs 2009), over haar witte herdershond Jefta – en soms verzint ze avonturen over kinderen die zonder hun ouders de wereld intrekken, zoals in Tien dagen in een gestolen auto en Onweer. Van 2005 tot 2009 schreef Anna weer een column voor de Volkskrant en bijna elke week bezoekt ze wel scholen om kinderen te vertellen over haar boeken.  

Op de eerste dag van de vakantie brak mijn broer zijn been. Dat was jammer voor hem, maar eigenlijk wel leuk voor mij, want bij de dokter kwam ik Tess tegen. Tess had bruine ogen met vlekjes erin. Ze kende haar eigen vader niet, zei nooit sorry en was nogal bazig: ik moest meteen een rare dans met haar oefenen op de parkeerplaats van de dokter. Het kon niet anders, zei ze. Haar leven hing ervan af…

En dat is pas het begin van Samuels onvergetelijke vakantie. Tess heeft een plan bedacht om haar vader te leren kennen. Daar heeft ze één week de tijd voor. En Samuel moet haar helpen.

Leesfragment:
https://gallery.mailchimp.com/8e4e22cdf3d0c000b7b9d9f7d/files/PDF_bijz_rare_week.pdf

ISBN 9789045114880 – hardcover – 144 pagina’s – uitgegeven bij Querido – verschenen maart 2013 – prijs 13,95 €

Boeklovers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s