In the spotlight

atlas-contact


Bij Uitgeverij Atlas Contact is verschenen op 30 juni: 

Huilen en lachen 

Nico Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn (Amsterdam, 15 mei 1960) is een Nederlandse columnist, dichter, schrijver en muzikant. Dijkshoorn begon zich rond de eeuwwisseling te manifesteren als internetjournalist en verwierf nationale bekendheid met zijn wekelijkse optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Als invloeden wijst Dijkshoorn zelf de poëzie van C. Buddingh’ en het proza van Johnny van Doorn aan.

Nico Dijkshoorn heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot romanschrijver, maar nog steeds is hij een meester op de korte baan: misschien wel het terrein waar hij zich het meest thuis voelt. In deze stukken – geschreven voor onder meer Radio 1 – komt alles samen waarin Dijkshoorn uitblinkt: de vlijmscherpe blik op de alledaagse werkelijkheid; het mededogen met de mens en zeker ook het dier, en vooral de humor. Stukken om te lachen, en te huilen. En dat is Huilen en lachen: een rijke verzameling stukken die grappig zijn, ongemakkelijk, vervreemdend maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroerend. 

Huilen en lachen is een rijke verzameling stukken van Nico Dijkshoorn – grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroerend.

Je leest in dit boek over een vakantie in Italië, over de vraag of God op een brommer rijdt of in een elektrische tandenborstel zit. Over vakantiehuisjes, eten, kuifapen, mango’s en over zijn angst voor klaverjassen. Wie eenmaal heeft kennisgemaakt met de wereld van Nico Dijkshoorn, kan niet meer op dezelfde manier naar al dat gewoons om je heen kijken.  – Redacteur Bertram Mourits over Huilen en lachen

ISBN 9789045029498 | paperback | 240 pagina’s | uitgegeven bij Atlas Contact | verschenen op 30 juni 2015 | prijs €17,99 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s