Gastrecensie

Houtekiet_logo_PMS-620x251


De mythe van Methusalem

Jo Claes
a

coenraad

 Recensie van Coenraad De Kat
a
a
a

Algemene info:
Auteur: Jo Claes
Titel: De mythe van Methusalem
ISBN: 9789089242730
Uitgeverij: Houtekiet
Genre: thriller
Pagina’s: 416
Uitgave: paperback
a

Over het boek:
In een Leuvens lab voor stamcelonderzoek wordt een fenomenale ontdekking gedaan waarmee veroudering drastisch kan worden afgeremd. Terwijl de hele wetenschappelijke wereld met verstomming is geslagen, pleegt het hoofd van het lab zelfmoord tijdens zijn vakantie op Kreta. Andreas Kurver, freelance journalist, heeft zo zijn bedenkingen bij de spectaculaire ontdekking en besluit de zaak te onderzoeken. Tegelijkertijd wordt hoofdinspecteur Thomas Berg benaderd door de verloofde van de overleden professor die ervan overtuigd is dat haar vriend werd vermoord. Berg heeft intussen de mooie Haynee Deferm leren kennen die als assistente in het lab werkt. Hij ondervindt heel wat tegenkanting tijdens het onderzoek, maar als ook in Leuven iemand in verdachte omstandigheden zelfmoord pleegt, wordt voor iedereen duidelijk dat er veel meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. Wat Berg ontdekt, tart elke verbeelding…

Vlaamse kwaliteit van de bovenste plank. – Guy Doms, Crimezone.nl

Een boek dat iedere thrillerliefhebber gelezen moet hebben! – ***** Schrijfplezier.eu


Coenraads mening:

Op een lab voor stamcelonderzoek in Leuven wordt er een ontdekking gedaan die veroudering drastisch afremt. Het hoofd van het Lab pleegt zelfmoord op zijn vakantie op Kreta. Andreas Kurver en freelance journalist heeft zo zijn bedenkingen erbij en begint een onderzoek. Bij Thomas Berg meld zich een vrouw die de verloofde is van de professor en zij denkt dat hij vermoord is. Thomas Berg ontmoet tijdens zijn opera uitjes de mooie Haynee Deferm en haar zus. Haynee werkt ook op hetzelfde lab als de overleden professor. Tijdens het onderzoek loopt Thomas tegen heel wat strubbelingen maar laat zich niet kennen en bijt zich volledig in de zaak met alle gevolgen…

De karakters waar het zich voornamelijk om draait hebben allemaal zo hun eigenaardigheden. Andreas Kurver is niet geheel gelukkig met wat hij tot nu toe gedaan heeft. Heeft beslissingen genomen en zijn roer omgegooid en probeert nu weer grip te krijgen op het leven.
Thomas Berg is erg op zichzelf en houdt zich in zijn vrije tijd bezig met opera en klassieke muziek. Stort zich vol overgave in het werk en probeert dat ook volledig goed te doen.
Haynee Deferm is een vrouw met een dubbele persoonlijkheid. Aan de ene kant staat ze open voor Thomas en voelt meer voor hem en tegelijkertijd is ze heel alert met wat ze prijsgeeft van zichzelf. Al vrij snel was het voor me duidelijk dat er meer aan de hand is met die vrouw maar wat… daar kom je gaandeweg achter.
Maar wat ze gemeen met elkaar hebben is dat ze allemaal een beetje einzelgangers zijn.

De schrijfstijl van Jo Claes is rustig, vlot, zeer toegankelijk en heeft een eigen stijl. Er wordt zeer goed naar het plot toe gewerkt en de verschillende zaken hebben een zeer goede balans en zijn harmonieus. Gedurende het verhaal doen zich verschillende verwikkelingen voor en ik werd regelmatig verrast met welke wending het verhaal dan ook weer nam.

Geen enkel moment is mijn aandacht verslapt en weggeweest en had dus mijn volledige aandacht. Ik ben zeer tevreden met deze kennismaking en ga zeker de andere delen ook lezen. Hoewel het een groot gedeelte zich in Vlaanderen afspeelt is het niet een Vlaamse thriller maar meer één van internationaal kaliber.

De mythe van Methusalem is een misdaadroman van hoogniveau.
a

Rating: 5/5
a

Boeklovers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s