Persbericht

kosmos-uitgevers

Nachtmerrie wordt werkelijkheid in Ghost Boy 

Ghost Boy

Martin Pistorius

Martin Pistorius (Johannesburg, 1975) woont met zijn vrouw Joanna in Engeland. Hij is ICT-specialist, schrijver en een veelgevraagd spreker.

Vandaag verschijnt het langverwachte boek waarin ieders nachtmerrie werkelijkheid wordt. Ghost Boy beschrijft het ongelofelijke verhaal van een jongen die op zijn twaalfde gevangen raakt in zijn eigen lichaam door het zogenaamde locked in-syndroom.

Het verhaal van Martin Pistorius begint met een onverklaarbare griep. Binnen anderhalf jaar zit hij volkomen hulpeloos in een rolstoel en is niet meer in staat om te communiceren. Hij brengt lange dagen door in verzorgingstehuizen, waar hij mishandeld wordt door verplegers en steeds verder buiten het leven komt te staan. Zijn lichaam werkt niet meer, maar geestelijk is hij helemaal in orde: hij hoort en ziet alles.

‘Er zijn films waarin iemand wakker wordt als een geest maar dat niet weet. Zo voelde het toen ik me realiseerde dat mensen door en om me heen keken, en ik niet begreep waarom. Wat ik ook probeerde, het lukte me niet hun aandacht te trekken. Mijn geest zat vast in een nutteloos lijf, ik had geen controle over mijn armen en benen en mijn stem bleef stil. Met gebaar noch geluid kon ik laten weten dat ik weer bij was. Ik was onzichtbaar – een ghost boy.’- Fragment uit Ghost Boy.

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de hartverscheurende wijze waarop Martin zijn frustraties, angsten en grote eenzaamheid beschrijft. Dan komt therapeute Virna in zijn leven, en gaat hem liefdevol verzorgen. Als enige ziet zij dat Martin reageert op prikkels en met oogsignalen kan communiceren – en dan lukt het hem te ontsnappen uit zijn lichamelijke gevangenis.

ISBN 9789021559896  – paperback – 256 pagina’s – Uitgegeven bij Kosmos Uitgevers – verschijnt op 26 mei 2015 – Prijs 17,99 € 

Advertenties

Een gedachte over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s