Boektrailers

logo-mozaiek

Donkerland

Deon Opperman & Kerneels Breytenbach

Een plaas. Een familie. Zeven generaties 

Opperman

Deon Opperman is in Zuid-Afrika een bekend toneelschrijver en regisseur.
Donkerland schreef hij aanvankelijk als een toneelstuk, dat hij daarna zelf bewerkte tot een populaire en spraakmakende televisieserie.
Kerneels Breytenbach werkte het scenario van de serie om tot roman.

Zuid-Afrika, 1838. Nadat zijn ouders door veedieven zijn vermoord, ontvlucht Pieter de Witt zijn geboortegrond aan de rand van de Kaapkolonie en trekt verder naar het oosten. Onderweg ontfermt Pieter zich over een zwarte vrouw die hij de naam Eerste geeft. Als ze na een tocht vol ontberingen de oever van de Tugela bereiken, weet Pieter het zeker: hier ligt zijn bestemming, hier zal hij zijn plaas bouwen, zijn eigen boerderij. Met hulp van Eerste slaagt Pieter erin Donkerland tot bloei te brengen. Maar de prijs die ze moeten betalen, is hoog.

In de anderhalve eeuw die volgt, ontdekken ook Pieters nazaten wat het betekent om Afrikaner te zijn. En altijd is hun lot verbonden met de afstammelingen van Eerste… Elke generatie krijgt tegen wil en dank een rol toebedeeld in de verhalen van Zuid-Afrika’s historie: de strijd tegen de Zoeloes, de Anglo-Boerenoorlog, de Soweto-opstand, het ontstaan van het Nieuwe Zuid-Afrika… Zo ervaren de bewoners van Donkerland aan den lijve de schande en triomf van hun geschiedenis.

Trailer:

Leesfragment:
http://issuu.com/webmasterbc/docs/9789023994749/1?e=1057677/13028588

ISBN 9789023994749 – Paperback – 464 pagina’s – Uitgegeven bij Mozaiek – vertaald door Ingrid Glorie – verschenen in mei 2015 – Prijs: 23,50 €

Advertenties

Een gedachte over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s