Verfilmd

Child 44 – Tom Rob Smith

Child 44 is een Amerikaanse film uit 2015 onder regie van Daniel Espinoza met Tom Hardy, Joel Kinnaman, Gary Oldman en Noomi Rapace in de hoofdrollen. De film is gebaseerd op de roman Kind 44 uit 2008 van Tom Rob Smith.

Trailer: 


What about the book?

1001004006415951

Tom Rob Smith (1979) is een Brits schrijver, die in 2008 debuteerde met zijn literaire thriller Kind 44, dat aan 27 internationale uitgeverijen is verkocht. Uitgeverij Ambo/Anthos bracht het boek eind maart 2008 uit voor het Nederlands taalgebied.

Smith is de zoon van een Zweedse moeder en Engelse vader en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Cambridge. Vervolgens schreef hij scripts voor film en televisie.

Kind 44, in Engeland uitgegeven onder de titel Child 44, is het eerste boek van een geplande trilogie: Smith heeft het tweede en derde deel inmiddels ook uitgebracht. Alle 3 de boeken zijn al in het Nederlands vertaald. Het verhaal van Kind 44 speelt zich af in 1953, de periode waarin Jozef Stalin de leider was van Rusland.
In Stalins arbeidersparadijs is een seriemoordenaar actief die kinderen vermoordt. Maar in de Sovjet-Unie mogen alleen politieke misdaden bestaan. Leo Demidov, een jonge en toegewijde officier van de meedogenloze geheime dienst, heeft het gevoel dat de moorden op de een of andere manier met hem te maken hebben. Leo beseft al snel dat hij de moordenaar van al die kinderen, wie het ook is, moet stoppen. Voordat hij zelf wordt vermoord.
Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Russisch/Oekraïense seriemoordenaar Andrei Chikatilo.

In 2009 kwam Smith met een vervolg op Kind 44, Kolyma. Dit verhaal gaat verder met Leo Demidov. Het verhaal speelt zich voor een groot deel in Budapest af en behandelt uitvoerig de Hongaarse Opstand in deze stad.

Advertenties

Een gedachte over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s