Recensies

De mooie moorden 2 – Benissa – Philip Le Bon

le bon

Algemene info: 
Auteur: Philip Le Bon
Titel: De mooie moorden 2 – Benissa
ISBN: 9789041422552
Uitgeverij: Lannoo
Genre: thriller
Pagina’s: 448
Uitgave: paperback
a

Over de auteur(s): 
Philip Le Bon woont in de buurt van Brugge en werkt als veiligheidsadviseur. Met de bloedstollende reeks De mooie moorden ontpopt hij zich tot een meesterlijk regisseur van criminele actie, suspens en psychologie.
a

Over het boek: 
Benissa, de zwarte huurmoordenares, lijdt aan het posttraumatisch stresssyndroom. toen het hoofd van de Psychiatrie haar als jong meisje ontoerekeningsvatbaar verklaarde, werd ze opgesloten in een instelling. Jaren later duikt de geesteszieke Benissa op in Londen met maar één ding voor ogen: wraak nemen op de mensheid voor al het leed dat haar werd aangedaan. Maar dan duikt iemand uit haar pijnlijke verleden weer op en kantelt alles. Als wederdienst besluit Benissa te helpen met de zoektocht naar de gegijzelde Sara. Is de roodharige vrouw nog in leven?
a

Mijn mening: 
Waar Sara eindigt, gaat Benissa verder… Deel 2 van De mooie moorden is voor mij af, zo goed geschreven, spanning goed opgebouwd dat je tot de laatste pagina je nagels afkluift (als je een nagelbijter bent natuurlijk).
Philip Le Bon verdient hier een applaus en behoort tot de top van thrillerauteurs.
Sara was een hard en ruw debuut met heel veel details om alles voor iedereen verstaanbaar te houden want de wereld van de farmacie en IT is een kluwen van vakjargon. Voor sommigen werkte dit misschien een beetje storend, maar ik heb het liever goed uitgelegd dan dat ik met een woordenboek naast een thriller moet zitten om alles te begrijpen.
Omdat er al zoveel termen uitgelegd waren in deel 1, kon Philip in Benissa zich ten volle geven aan het verhaal. En het heeft zijn vruchten afgeworpen. Beschouw De mooie moorden als een diamant… Sara is van een ruwe diamant naar een mooi gepolijste gegaan met Benissa 🙂
Prachtig begin waar we een kijk krijgen hoe Benissa een moordmachine/griet wordt, mooi verweven met de gebeurtenissen naar Sara toe. Tussendoor krijg je de jacht op CJ met de nodige humor… en dan komt “le moment suprême”… En nee, hier ga ik echt niets over zeggen, dit moet je zelf beleven.
Laat je meevoeren op de rollercoaster van spanning en angst en ontdek zo snel mogelijk deel 2 van De mooie moorden – Benissa.
Voor mij heeft dit boek alles, maar ook àlles om het internationaal te maken, en ben er vrij zeker van dat uitgeverij Lannoo dit ook zo aanvoelt.
Doe zo verder Philip, en wie weet, moeten we in de toekomst misschien aanschuiven om een interview van je te bekomen 😉
a

Rating: 5/5
a

Met dank aan uitgeverij Lannoo voor het leesexemplaar.

Advertenties

3 gedachten over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s