In the spotlight

atlas-contact

Bij Uitgeverij Atlas Contact is recent verschenen,

Geroezemoes in het gras

Dave Goulson

a

Van grasveld naar insectenparadijs

De hartverwarmende opvolger van Een verhaal met een angel

Dave Goulson

Dave Goulson verlangt ernaar een stuk grond te bezitten dat hij naar believen kan beheren, alsof het zijn eigen natuurreservaat is. Zijn oog valt op een vervallen huis in het Franse dorp Epenède, in de Charente. Hij richt het zo in dat het een paradijs wordt voor alle insecten en kleine dieren die in en om het huis leven.

In Geroezemoes in het gras leidt hij ons daar rond. Op hartverwarmende wijze vertelt hij hoe een doodskloppertje zijn partner vindt, wat de rol van een gewone huisvlieg is, waarom vlinders stippen op hun vleugels hebben en hoe waterjuffers de liefde bedrijven. Goulson laat zien hoe prachtig de natuur in al haar verschijningsvormen is, maar ook hoe kwetsbaar. Na het lezen van dit boek kijk je met nieuwe aandacht naar de natuur om je heen en koester je meer dan ooit wat er allemaal bloeit en groeit.

‘De wereld zou vol dierlijke uitwerpselen liggen als we geen kevers of vliegen hadden. Het hele ecosysteem is afhankelijk van miljoenen kleine insecten die rustig hun gangetje gaan. We zouden ze meer moeten waarderen wat ze voor ons doen en we zouden beter voor ze moeten zorgen.’

Dave Goulson is hoogleraar biologie en is gespecialiseerd in de hommel. Met Een verhaal met een angel, dat op de shortlist stond van de Samuel Johnson Prize, veroverde hij de harten van vele natuurliefhebbers.

Interviews: Op 16 en 17 april komt Dave Goulson naar Nederland. Hij is dan beschikbaar voor interviews.

ISBN 9789045028415 – paperback – 304 pagina’s – prijs 24,99 €

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s