Nieuws van de dag

17 maart 2015

Opnieuw zelfmoord in
Nederlandse loverboy-zaak

In de omvangrijke kinderprostitutiezaak tegen de 21-jarige vermeende loverboy van het 16-jarige meisje dat door vijftig tot tachtig mannen zou zijn misbruikt in een hotel in het Nederlandse Valkenburg, heeft opnieuw een verdachte zelfmoord gepleegd. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde dit bericht van RTL Nieuws. De man was al verhoord door de politie, meldde het OM. Begin februari maakte ook al een van de verdachten in de loverboy-zaak een einde aan zijn leven.

De politie kwam na een inval in een hotel in Valkenburg tientallen mannen op het spoor die mogelijk seks hadden gehad met een minderjarig meisje. Agenten vonden in het hotel gebruikte condooms en een klantenlijst op de gsm van de aangehouden 21-jarige man die ervan wordt verdacht de loverboy te zijn. Aan de hand daarvan konden mannen worden getraceerd die mogelijk misbruik van het meisje hebben gemaakt.

De opzet van deze pagina is alle dagen een boek in de kijker te zetten die een link heeft met het nieuwsbericht.

Vandaag kies ik voor een autobiografisch boek dat in november 2011 uitgegeven is bij Meulenhoff Boekerij: En plotseling ben je van hem van Merel van Groningen.

‘Als je eenmaal in het web van een loverboy gevangen zit, zie je zelf geen uitweg meer. Je denkt dat je er alleen voor staat en bent ontzettend bang. Natuurlijk gaat niet elke loverboy op dezelfde wijze te werk. Maar er zijn veel overeenkomsten. Ze leggen je in de watten, ze geven je een goed gevoel, en beginnen je dan ineens te bedreigen. Ze maken je zo bang dat je in hun macht bent.

In de media merk ik dat er onbegrip is voor de slachtoffers. “Je laat je toch niet achter het raam zetten!” heb ik menigmaal gehoord. Ze moesten eens weten wat angst en schaamte met je doen. Ik moet leven met de littekens.’

Merel is vijftien jaar als ze via een vriendinnetje de 26-jarige Mike ontmoet. Vanaf het eerste moment is er een bepaalde aantrekkingskracht, en er ontstaat een bijzondere vriendschap. Als er thuis echter alleen maar ruzie is en de schoolresultaten van Merel steeds slechter worden, besluiten Merels moeder en stiefvader om haar in een internaat te plaatsen. De vriendschap tussen Mike en Merel wordt daardoor steeds hechter, en de twee worden verliefd. Merel is helemaal in de wolken door het geweldige gevoel dat Mike haar geeft. Eindelijk is er iemand die haar belangrijk vindt en van haar houdt…
Misleid is het aangrijpende verslag van een meisje dat langzaam verstrikt raakt in het web van een zogenaamde loverboy. Merel heeft op tijd kunnen ontsnappen, en wil met dit boek andere jonge vrouwen waarschuwen.

Merel van Groningen schrijft dit boek onder pseudoniem. Ze ziet niemand meer uit deze donkere periode van haar leven. Tegenwoordig is ze gelukkig getrouwd.
Na En plotseling ben je van hem schreef ze het vervolg: In mijn onschuld.

Leesfragment: http://www.bol.com/nl/p/en-plotseling-ben-je-van-hem/1001004011558927/

ISBN 9789460239083 – 240 pagina’s – uitgegeven bij Meulenhoff Boekerij B.V. – prijs 9,99 €

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s