Nieuws van de dag

5 maart 2015

1.000 kilometer gereden
om uit het leven te stappen

De Franse politie heeft gisteren het lichaam van Thierry De Craecker – de 40-jarige huisdokter die sinds half februari spoorloos was – gevonden in de buurt van Montpellier. Hij zou zichzelf van het leven beroofd hebben.

Dokter Thierry De Craecker, hier met zijn vriendin, was sinds 18 februari spoorloos verdwenen.
Dokter Thierry De Craecker, was sinds 18 februari spoorloos verdwenen.

De Franse gendarmerie trof de auto van de arts gisteren in de vroege ochtend aan in Aspères, een klein dorpje tussen Nîmes en Montpellier op zo’n duizend kilometer van zijn woonplaats Geraardsbergen. Ze controleerden het kenteken en konden zo bevestigen dat de witte Audi Q7 toebehoorde aan de vermiste Vlaming. Wat later startte de Franse politie met een zoektocht. Niet ver van de auto werd ’s middags zijn lichaam gevonden. Details wenst het Franse parket niet te geven, maar alles wijst op een zelfdoding.

Wat de huisdokter precies bezield heeft, wordt nu verder uitgezocht. Hij had in de weken voor zijn verdwijning wel al te kennen gegeven erg moe te zijn. Voor de familie komt in ieder geval een einde aan een lange periode van onzekerheid. De voorbije weken hadden ze nog met alles rekening gehouden. “Dag na dag wachten we op nieuws”, zei partner Maude onlangs nog in deze krant.

De Craecker werkte op woensdag 18 februari tot ’s avonds laat door in zijn kabinet in Goefferdinge, een deelgemeente van Geraardsbergen. Na zijn laatste patiënt stapte hij in zijn auto, tankte die helemaal vol en verdween. Om precies twee weken later en duizend kilometer verder teruggevonden te worden.

De opzet van deze pagina is alle dagen een boek in de kijker te zetten die een link heeft met het nieuwsbericht.

Vandaag kies ik voor een boek dat in februari 2012 uitgegeven is bij De Bezige Bij: Legende van een zelfmoord van David Vann.

Roy Fenn is nog jong wanneer zijn vader, een mislukte tandarts en een matige visser, op zijn geliefde boot de loop van zijn geweer in zijn mond steekt en de trekker overhaalt.
De rest van zijn leven komt Roy altijd weer uit bij die ene, allesbepalende gebeurtenis die een schaduw over zijn jeugd werpt.

In het semi-autobiografische Legende van een zelfmoord keert David Vann na dertig jaar terug naar het Alaska van zijn jeugd.
Hij vertelt scherpzinnig en met een ongekende precisie over het tragische huwelijk van zijn ouders, hun onvermijdelijke scheiding en de beslissende momenten van zijn leven. Het resultaat is een opmerkelijk teder verhaal over verlies, overleving en een ontgoochelende liefde.

ISBN 9789023467991 – 256 pagina’s – uitgegeven bij De Bezige Bij – prijs 12,50 €

Advertenties

2 gedachten over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s