Recensies

De amandelboom – Michelle Cohen Corasanti

Michelle-Cohen-Corasanti-2-e1368547714136

Algemene info

Auteur: Michelle Cohen Corasanti
Titel: De amandelboom
ISBN: 9789401601665
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Genre: roman
Pagina’s: 336
Uitgave: paperback

 

Over de auteur(s):

Michelle Cohen Corasanti studeerde Midden-Oostenstudies aan Hebrew University in Jeruzalem en aan Harvard University in de VS. Ze is bovendien advocaat internationaal recht en mensenrechten.
Michelle woonde in Frankrijk, Spanje, Egypte, Engeland en Israël. Ze woont nu met haar gezin in New York.
De Amandelboom is haar eerste roman.

 

Over het boek:

De elfjarige Ichmad Hamid woont in de Bezette Gebieden waar iedereen leeft met de angst huizen, banen en bezittingen kwijt te raken. Of nog afschuwelijker, elkaar. Ichmad heeft een bijzonder talent waarvan zijn hele dorp onder de indruk is. Maar dat talent helpt hem niet zijn vrienden en familie te redden, of een veilig leven te bieden.
Ichmad wordt met schuldgevoelens overladen als door zijn toedoen zijn inspirerende vader gevangen wordt genomen en zijn familie alles kwijtraakt. Toch ziet de moedige Ichmad dat haat niet de beste manier is met pijn en woede om te gaan. Hij laat zich niet verleiden door deze vernietigende gevoelens. 

In dit bijzonder ontroerend verhaal volgen we Ichmads leven van onverwoestbare jongen tot bezielde man die ondanks geweld en verdriet altijd hoop houdt en lief heeft.
Voor liefhebbers van De vliegeraar van Khaled Hosseini

 

Mijn mening:

Onvoorstelbaar mooi verhaal. De eeuwigdurende vete tussen Israeliërs en Palestijnen wordt hier levendig weergegeven. Soms rauw en heftig, maar ook de liefde voor een vader naar zijn zoon of de liefde tussen 2 broers die je laten stilstaan bij het essentiële in het leven.
Ik begrijp zowel Ichmad, die voor zijn droom gaat en daarbij veel offers moet brengen, maar anderzijds begrijp ik ook zijn broer. Getekend door ongeluk, wordt hij verteerd door haat en denkt dat zijn denkwijze de juiste is.
Het verhaal is volledig, van de jeugdjaren van beide broers totdat ze bejaard zijn en eindelijk elkaars grondredenen begrijpen. Maar tussenin gebeurt er zoveel en is er zoveel verdriet, dat er misschien helemaal niet had moeten zijn.
Dit boek staat in mijn top 5 van mooiste boeken die ik tot hier toe gelezen heb.

 

Rating4,5/5


Met dank aan Xander Uitgevers voor het leesexemplaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s