Persbericht

karakter_uitgevers_logo

Het programma

Suzanne Young

In de wereld van Sloane is het uiten van echte gevoelens verboden, depressie onder jongeren is een epidemie en de enige oplossing is het Programma…

suzanne-young01

Sloane denkt wel twee keer na voordat ze in het openbaar begint te huilen. Sinds zelfdoding is uitgegroeid tot een internationale epidemie, zou een huilbui haar in het Programma kunnen doen belanden, de enige bewezen behandelingsmethode. Ze heeft al een broer verloren, dus Sloane weet zeker dat haar ouders er alles aan zullen doen om haar in leven te houden. Ze weet ook dat iedereen die het Programma heeft gevolgd terugkeert met een schone lei: hun depressies zijn verleden tijd, maar hetzelfde geldt voor hun herinneringen.

Met dit krachtige psychologische drama springt Young tussen alle andere young adults uit. – BCCB

Omdat ze zowel thuis als op school constant onder toezicht staat, zorgt Sloane dat ze zo min mogelijk opvalt en verbergt ze haar gevoelens zo goed mogelijk. De enige bij wie Sloane zichzelf kan zijn, is James. Hij heeft beloofd om ervoor te zorgen dat ze geen van beiden in het Programma terechtkomen en Sloane weet dat de liefde tussen hen sterk genoeg is om allerlei tegenslagen te weerstaan. Maar ondanks de beloftes die ze elkaar maken, wordt het steeds moeilijker om de waarheid te verbergen. Ze worden alle twee steeds zwakker, depressie ligt op de loer. En het Programma zit hun op de hielen…

Een boek om te verslinden: razendsnel geschreven, origineel uitgangspunt en een sexy liefdesverhaal. – Booklist

Twee programmeurs in krijtwitte jassen en met glad gekamd haar staan in de deuropening. Hun uitdrukkingsloze blik dwaalt over ons: ze zijn op zoek naar iemand. Zodra ze in beweging komen, zakt de moed me in de schoenen.
Kendra draait zich met een ruk naar voren en gaat stijf rechtop zitten. ‘Ik niet,’ mompelt ze. Ze heeft haar handen verkrampt ineengeslagen voor zich, alsof ze bidt. ‘Alsjeblieft niet ik.’
Voor in de klas begint Portman aan haar les alsof er niets aan de hand is. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat er mensen in witte jassen binnen komen walsen tijdens haar uitleg over de kinetische gastheorie. Het is de tweede keer deze week dat de programmeurs de les onderbreken.
De voetstappen stoppen, maar ik besteed er geen aandacht aan. Ik kan de programmeurs ruiken: antiseptisch, naar ontsmettingsalcohol en pleisters. Ik durf me niet te verroeren.
‘Kendra Phillips,’ zegt een vriendelijke stem. ‘Wil je alsjeblieft met ons meekomen?’

Suzanne Young is New York Times-bestellerauteur van Het Programma. Suzanne komt oorspronkelijk uit Utica, New York, maar is naar Arizona verhuisd om aan de vrieskou te ontsnappen. Ze is schrijfster en docent Engels, maar niet per se in die volgorde.
Je kunt haar ontmoeten op Facebook of volgen op Twitter: @suzanne_young.
Het Programma is het eerste deel van The Program-serie. Deel twee, De behandeling, verschijnt in juni.

Boektrailer:

ISBN 9789045206905 – gebonden met stofomslag – 400 pagina’s – prijs 19,95 €

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s