Nieuws van de dag

1 maart 2015

Nationale stoofvlees-friet-dag:
De beste recepten van Belgische topchefs

Heel wat Vlaamse gezinnen zullen vandaag stoofvlees-friet serveren. Zelfs de Dagen zonder vlees-deelnemers knijpen even een oogje toe, want het is nu eenmaal nationale stoofvlees-friet-dag. Deze recepten van Belgische topchefs kunnen alvast wat inspiratie geven.

2304470417

Klassieke stoofvlees-friet

Jeroen Meus geeft de voorzet met zijn klassieke versie van stoofvlees-friet. Wie kan er nu nee zeggen tegen een heerlijk stoofpotje met zelfgemaakte Vlaamse frieten?

Recept: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/stoofvlees-friet

Reebok stoofpotje

Ook topchef Jan Buytaert waagt zich aan de Vlaamse klassieker. In plaats van frietjes krijgen we hier een aardappelkoekje bij de stoverij, voor als het allemaal wat chiquer mag.

http://youtu.be/UqWZpAi4DT0

Stoverij in Trappistenbier

In het lijstje topchefs kan Peter Goossens natuurlijk niet ontbreken. Hij gaat voor een stoverij van kalfsschenkel met Trappistenbier. Extra tip voor de frietenliefhebbers: frieten krijgen een lekkere traditionele smaak door ze eerst in ossewit te pocheren.

http://youtu.be/TRZO4OWPJAk

Maar ik ga hier geen eet/kookblog beginnen. De opzet van deze pagina is alle dagen een boek in de kijker te zetten die een link heeft met het nieuwsbericht.

Vandaag kies ik voor een boek dat november 2013 bij Uitgeverij Lannoo is uitgekomen: De chefs van België – De smaakmakers van de Belgische keuken door Willem Asaert & Marc Declercq

Het meest prestigieuze kookboek over de actuele Belgische topgastronomie
Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor. Dat zijn stuk voor stuk gerechten die hun bijzondere keuken illustreren en waarmee ze naam en faam maken. Met stap-voor-stap foto’s kunt u de moeilijkere bereidingen of de afwerking van een gerecht perfect volgen. Zo kunt u de gerechten ook thuis uitproberen en koken zoals onze beste chefs. In De chefs van België vindt u de gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Sergio Herman, Wout Bru, Piet Huysentruyt, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaak makers van de Belgische keuken.

ISBN 9789401409810 – 498 pagina’s – geïllustreerd door Kris Vleugels en Andrew Verschetze – prijs 29,99 €

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s