In the spotlight

Oscarwinnaars 2015 in boeken

Zondag laatstleden was het weer het event van het jaar in filmland. Maar voor er een film is, moet er eerst een script zijn… of een boek. Dit is tenminste geen kwestie van “wat was er eerst, de kip of het ei?” 🙂

Daarom dacht ik dat het wel eens fijn zou zijn om een artikel te maken over de oscarwinnende films en enkele nominaties van dit jaar, die gebaseerd zijn op een boek, de revue te laten passeren.

In de categorie “Beste actrice” was de winnares Julianne Moore uit Still Alice, gebaseerd op het boek Ik mis mezelf van Lisa Genova.

Still Alice     9789041709172_covr

In de categorie “Beste acteur” is de keuze gevallen op Eddie Redmayne, die het leven van Stephen Hawking onwaarschijnlijk goed neergezet heeft in de film The theory of everything. Deze film is gebaseerd op het boek Stephen Hawking, leven en werk van Kitty Ferguson.

Theory_of_Everything     kitty-ferguson-stephen-hawking-178

In de categorie “Beste effecten” is het begeerde beeldje naar de film Interstellar gegaan. Deze film is gebaseerd op het boek The science of Interstellar van Kip Thorn.

Interstellar     ScienceofInterstellarMech.indd

In de categorie “Beste geluidsediting” is de winnende film American Sniper geworden. Deze film is gebaseerd op het boek American Sniper van Chris Kyle.

AS     american-sniper-first-look-at-movie-adaptation-star-bradley-cooper

In de categorie “Beste bewerkte scenario” heeft de jury gekozen voor The Imitation Game. Deze film is gebaseerd op het boek Alan Turing: The Enigma van Andrew Hodges.

7885_poster_iphone     Alan_Turing_The_Enigma

In de categorie “Beste Cinematografie, geluidsmontage en geluidsmixage” was genomineerd: Unbroken. Dit verhaal is gebaseerd op het boek De Zamperini Legende van Laura Hillenbrand.

unbroken638     1001004011838876

In de categorie “Beste actrice” was eveneens genomineerd Rosamund Pike voor haar vertolking van Amy Dunne uit de film Gone Girl. Regisseur haalde zijn inspiratie uit het boek Verloren vrouw van Gillian Flynn.

gone girl     verloren vrouw

In de categorie “Beste actrice en vrouwelijke bijrol” werd Reese Witherspoon genomineerd voor de rol van Cheryl in de film Wild. Dit boek is gebaseerd op de memoires van Cheryl Strayed in haar boek Wild.

wild-reese-witherspoon     9200000008614124

In de categorie “Beste bewerkte scenario” was naast The Imitation Game ook de film Inherent Vice genomineerd. Het verhaal is gebaseerd op het boek Eigen gebrek van Thomas Pynchon.

Inherent_Vice_film_poster     1001004007577190

Zo, nu jullie dit allemaal weten, is de moeilijke keuze nu aan jezelf… eerst het boek of eerst de film? Veel kijk- en/of leesplezier gewenst nog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s