Win

Overamstel

Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr (afgelopen)

doerr2

Onlangs veranderde Dutch Media haar naam in Overamstel Uitgevers.
De nieuwe naam symboliseert pionierschap, grensoverschrijdend uitgeven en het op zoek gaan naar onbekende en niet-verkende terreinen. Dat sluit naadloos aan bij de ambitie om een vooraanstaande positie in te nemen in de nationale én internationale boekenbranche.

Overamstel Uitgevers vroeg me of ik zin had in een winactie voor mijn blog. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen 🙂

Je maakt kans op een exemplaar van Als je het licht niet kunt zien, zopas uitgegeven bij The House of Books en telt zo maar eventjes 544 pagina’s. Dus heel wat leesvoer voor liefhebbers van o.a. De boekendief.

Anthony Doerr, auteur van dit boek, heeft met zijn werk al vele gerenommeerde literaire prijzen gewonnen. Hij schreef tien jaar lang aan deze roman, die door de internationale pers als een meesterwerk wordt beschouwd en waarvan de filmrechten zijn verkocht aan 20th Century Fox. Anthony Doerr woont met zijn vrouw en twee jonge zoons in Boisse, Idaho.


Korte inhoud

De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is bezetten de nazi’s Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen.
In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen.

‘Zijn imponerende gevoel voor detail en prachtige metaforen zijn overweldigend.’ San Francisco Chronicle

‘Doerr schildert met een rijk prozapalet dat resoneert als een klok en lang blijft hangen in je hoofd.’ Daily Mail

‘Absoluut betoverend.’ The Guardian

‘Hij kan een scène tot leven wekken in één enkele alinea.’ The Times


Hoe maak je kans?

Volg mijn blog en like deze winactie.
Like de facebookpagina van Overamstel Uitgevers
Je mag (maar moet niet) deze actie natuurlijk altijd delen via Facebook of Twitter, deelknop vind je onder dit artikel.

Neem ook nog een kijkje op de site van Overamstel Uitgevers en wie weet vind je er nog heel wat leesinspiratie.

Actie is geldig tot zondagavond 1 maart 2015.

Winnaar van dit prachtige boek is geworden… Meike. Stuur je een mailtje met je gegevens naar boeklovers@outlook.com, dan kan de uitgever je prijs opsturen? Veel leesplezier 🙂


17 gedachten over “

  1. Als dit een meesterwerk is dan wil ik dit zeker lezen..en ik ben altijd een boek aan het lezen dus zoveel bladzijden is geweldig als je veel leest! Dus ik doe graag mee om dit boek ‘Als je het licht niet kunt zien’ te mogen lezen!

    Geliked door 1 persoon

  2. Dit lijkt me werkelijk een parel van een boek, ik zou hem heel graag winnen! Ik deel je actie ook openbaar op mijn Facebook, zodat mijn vriendinnetjes ook kans maken als ze willen :-).

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik kan alleen geen volgknop vinden 😖, maar volgens mij volg ik je ook al veel langer. Komt dit doordat ik op mijn mobiele telefoon zit, dat ik de knop om te volgen niet te zien krijg? Weet iemand wat ik daaraan kan doen?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s