Persbericht

kramat

Op 7 maart 2015 verschijnt bij Kramat

Bewijs het maar

Rudy Soetewey  

Soetewey

Rudy Soetewey (Wilrijk, 10 mei 1955) is een Vlaamse schrijver. Hij woont al jaren in Edegem. In 1976 studeerde Rudy af als regent aardrijkskunde-wetenschappen aan de rijksnormaalschool van Lier en werkt al meer dan 20 jaar in het gemeenschapsonderwijs.
Zijn eerste boek Bedrieglijke eenvoud werd in 1992 uitgegeven. In 2007 schreef hij ook een eerste toneelstuk. Zijn boeken werden o.a. bij de uitgeverijen Manteau, Meulenhoff en Kramat gepubliceerd, zijn toneelstukken bij Toneelfonds J. Janssens. Daarnaast is hij ook druk met muziek (Antwerpse, humoristische folkrock). Hij schreef al vele liedjes waar hij echter geen commerciële bedoelingen mee heeft.

Voor zijn misdaadromans kreeg hij niet alleen verscheidene nominaties maar werd hij ook laureaat van belangrijke prijzen: Hercule Poirot (2011) en De Diamanten Kogel (2013).

Wanneer Mathias De Wolf, een freelance journalist, door een rijke dame gevraagd wordt om de omstandigheden te onderzoeken die geleid hebben tot de zelfmoord van haar neef, stemt deze toe, in de overtuiging dat het om een goedbetaalde schnabbel gaat. Hij ontdekt echter al snel dat je soms vindt wat je niet zocht…
En dat niet iedereen dat kan appreciëren.

Ik wierp een laatste blik op de omgeving, en ondanks de nu wat lugubere omstandigheden was er toch ook iets dat prettig aanvoelde. Spoorwegen deden dat nu eenmaal met me, zelfs hier, nog altijd. Van op een brug naar voorbijrazende treinen kijken, samen met mijn grootmoeder – het was een van mijn favoriete bezigheden als jong kind. Ik had niet voor niks tien jaar lang gezegd dat ik treinconducteur wilde worden.

You don’t know what you’ve got ‘till it’s gone.

Trailer: http://youtu.be/4SUVqGeZw6c

Website: www.rudysoetewey.be

ISBN 9789462420274 – paperback – prijs 19,95 €

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s