Nieuwsflash

Vredescentrum

Grote liefdes in de Grote Oorlog

Frieda Joris

Zondag 15 februari 2015

Een zwaargewonde soldaat ligt in het ziekenhuis. Iedereen denkt dat hij dood is. Maar een verpleegster in het lijkenhuis ziet zijn vinger bewegen. Ze redt zijn leven. De soldaat wil maar één ding: haar weerzien en met haar trouwen. Een jong meisje uit de Kempen trekt ’s nachts naar de Dodendraad om jonge Vlamingen te laten ontsnappen. Ze wordt verraden en opgepakt door de Duitsers. Een jaar lang zit ze opgesloten in de gevangenis. Ze wordt er verliefd op de jongen die haar wekelijks eten bezorgt.

De lezing Grote liefdes in de grote oorlog bundelt liefdesverhalen die zich afspeelden aan het front van de Eerste Wereldoorlog. De echt gebeurde romances worden gekaderd tegen de historische achtergrond van WOI aan de hand van dagboekfragmenten, brieven en getuigenissen van de nabestaanden. De romantische begeleiding van de accordeon van Rebecca Stradiot maken van deze Valentijnslezing een unieke editie.

Frieda Joris

Frieda Joris studeerde Journalistiek en werkt al jaren voor Het Laatste Nieuws.
Voor haar journalistiek werk won ze de Vlaamse Journalistenprijs, de Dexiaprijs en de prijs voor Onderzoeksjournalistiek van de Vereniging van Vlaamse Journalisten.

Rebecca Stradiot

Muzikante Rebecca Stradiot was reeds te gast op diverse podia, culturele centra en producties in binnen-en buitenland. Ze liet zich inspireren door de liefdesverhalen van Frieda Joris en begeleidt deze met haar meeslepende accordeon.

Praktisch

Lezing Grote liefdes – Frieda Joris – zondag 15 februari 2015 van 11-13u – Bernarduscentrum – Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen
Toegang: 5 euro – Reserveren via info@vredescentrum.be of 03 292 36 51

ISBN 9789059085480 – Uitgeverij Davidsfonds – 187 pagina’s – 24,95 €

14-18

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s